Grilovaný karfiol aj pre vegetariánov fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 28. februára 2011

Okamžite som potrebovala vyskúšať novučičkú zapekaciu misu Emile Henry. Mala som chuť na niečo naozaj zdravé a chutné. Minule ma inšpirovali kočky vegetariánky tu Zobraziť celý popisOkamžite som potrebovala vyskúšať novučičkú zapekaciu misu Emile Henry. Mala som chuť na niečo naozaj zdravé a chutné. Minule ma inšpirovali kočky vegetariánky tu v diskusiách na Vareche, keď písali, ako málo je receptov, ktoré by aj oni mohli použiť. Tento recept je pre vegetariánom vhodný a keď sa nahradí na záver strúhaný syr strúhaným tofu, môžu si pochutnať aj vegáni.

2
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks, stredne veľký
3 ks, väčšia
1 ks,veľká farebná mäsitá
4 ks
1 hrsť
3 PL, strúhaný




Postup

  1. 1

    Očistíme si karfiol, rozoberieme na drobné ružičky. Poukladáme na dno zapekacej misy. Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a voľne porozhadzujeme na karfiol.Podlejeme troškou vody, zakryjeme alobalom a dáme do rúry rozpálenej na 200 st.C na 15 minút.

    Grilovaný karfiol aj pre vegetariánov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po 15 minútach vyberieme z rúry, odkryjeme alobal a pridáme pokráajanú papriku - ja som mala žltú, pokvapkáme troškou olivového oleja, posypeme posekanou pažítkou, soľou a čiernym korením. Navrch porozhadzujeme pokrájané sušené paradajky. Dáme do rúry a pri teplote 180 stupňov C pečieme, kým povrch nechytá hnedastú farbu - cca 20 minút.

    Grilovaný karfiol aj pre vegetariánov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Znovu vyberieme z rúry a posypeme strúhaným syrom a petržlenovou vňatkou. Dáme ešte krátko zapiecť do rúry.

    Grilovaný karfiol aj pre vegetariánov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môžeme použiť ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k mäsu. Kombinácia korenistej slanej zeleniny so sladkastou chuťou pečenej žltej papriky bola naozaj zaujímavá a posypaná vyzretou goudou mi úplne stačila ako hlavné jedlo.

    Grilovaný karfiol aj pre vegetariánov (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tornadolue
Vďaka za skvelý recept. Karfiol mám veľmi rada a keď nie je vyprážaný, ešte viac :-)
sherin
vyborny recept, ja tiez grilujemaj nielen s karfiolom, ale aj ostatnou zeleninou, co mam doma, takze mnaaaaam :-), KK
julica
mňam, toto je vegetariánsky recept ako lusk. pečená mrkva a paprika sú fantastické, na karfiol som zvedavá.
elekra
Karfiol v akejkoľvek podobe je vynikajúci. Len ja mám radšej naše sorty, tie dovozové majú pre mňa pachuť niečoho umelého. Počkám kým začne rásť v našich zemepisných šírkach.
tornadolue
@tizian1cat radosť si mi urobila, tento týždeň určite bude grilovaný karfiol na večeru! A nech ti zapekacia misa dobre slúži :-)
monzet
Výborné!Dnes bol na obed a chutí vynikajúco.
oliviana
Tak tento recept ako obed pred dvomi dňami som začala robiť s obrovským entuziazmom pretože všetky prísady mám veľmi rada ale u mňa , bohužiaľ , naprosto pohorel. Príliš veľa nesúrodých chutí, ktoré sa navzájom bili, taký miž-maž piate cez deviate. Nuž, koľko ľudí, toľko chutí. V tejto variante ho už robiť nebudem, keď tak uberiem ingrediencie, myslím, že by bohato stačil len karfiol, bylinky a syr. Ale inak s tvojimi receptami mám zatiaľ výbornú skúsenosť, veľmi sa mi páčia a tie čo som vyskúšala tak boli super. Toto asi na moje chuťové poháriky fakt nebolo. Mám však v pláne Tvoj receptár odskúšať tak z 80%, som si istá, že taká Toskánska polievka bude tutovka. Prajem veľa fantázie a tvorivosti do ďalších receptov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia