Čerešňový hrnčekový koláč

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009

Suroviny

1 hrnček
2 ks
1 hrnček
1 hrnček
2 hrnčeky
400 ml




Postup

  1. 1

    Mlieko s vajíčkami a cukrom vyšľaháme dohladka. Pridáme olej, polohrubú múku a kypriaci prášok.

  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Navrch naukladáme čerešne a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút.

  3. 3

    Medzitým si do hrnca nalejeme džús, dáme ho zohriať a prilejeme doň v 100 ml vody rozmiešaný zlatý klas. Uvaríme ho do stuhnutia a nakoniec ho vylejeme na mierne vychladnutý koláč.

Diskusia k receptu

Vymazať
adrianal
nemala som doma dzus, tak som zarobila sirup/prichut zahradna zmes/ s vodou a v tom som uvarila zlaty klas...kolacik rovnako chutny:-)
no a ten plech...skuste pouzit skor vacsi plech ako mensi, ja som mala taku klasiku, a kolac sa tak vydvihol a dokonca som musela preto aj dlhsie prepiect cesto, a tak sa trochu chytilo po okrajoch..nabuduce volim jednoznacne sirsi, lahsie prepecie...
Vymazať
chrtka
ja som namiesto dzusu pouzila stavu z kompotu a spravila som si malu obmenu, 3/4 cesta som vyliala na plech do yvzsneho cesta som dala kakao a bolo to trsku farebnejsie aj chutovo skvele, len sa po nom zaprasilo :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia