Tekvicová polievka s kokosovým mliekom

dorenika - fotkadorenika, 16. januára 2013
Tekvicová polievka s kokosovým mliekom
Foto: dorenika

Ta najlepšia polievka na svete.Ja som tekvicu nemala nikdy rada hlavne kvôli tekvicovému prívarku ktorý moja mamina z nejakého neznámeho dôvodu stále varila (nikto Zobraziť celý popisTa najlepšia polievka na svete.Ja som tekvicu nemala nikdy rada hlavne kvôli tekvicovému prívarku ktorý moja mamina z nejakého neznámeho dôvodu stále varila (nikto v rodine ho nemá rád).Ale táto polievka akoby bola z iného sveta :)

3
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
200 ml
500 ml
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Na troche olivového oleja dáme osmažiť na kolieska nakrájaný por a počkáme dokým nezmäkne.potom pridáme na kocky nakrájanú a očistenú maslovú tekvicu a po minúte prilejeme pol litra vývaru.

    Tekvicová polievka s kokosovým mliekom - obrázok 1
  2. 2

    Prikryté varme dokým sa tekvica nedá roztlačiť vidličkou a potom rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme kokosové mlieko.

    Tekvicová polievka s kokosovým mliekom - obrázok 2
  3. 3

    Znova premixujeme aby to bolo jemné a krémove ale nie úplne na vodu.Osolíme a okoreníme. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

ljjusi
presne som potrebovala takýto recept, ďakujem :-)
monniee
Mňaaaam :) Tiež rovnaká situácia s prívarkom a maminou ako u mňa :D
letisia
Ak sa neurazíš, poradím ti malú obmenu. Ja pridávam jedno pokrájané jablko, trošku čili. A niekedy aj trošku vína, prípadne na tanieri posypem posekaným koriandrom a pokvapkám balsamicom. Tvorím ako ma momentálne napadne. Základ mám v podstate rovnaký ako ty, niekedy bez póru. Fantázii sa medze nekladú.
denyany
Tekvicovú polievku som ešte nejedla, ale ak je táto ako z iného sveta, tak to skúsim, hádam sa z nej nedostanem na iný svet.
mesiar50
Polievka vypadá ozaj lákavo.Keďže si ju tak chválila
recept si uložím.Jedlá z tekvice ja rád.
Ďakujem
katkat
ty varis presne ako mi chuti:D fakt, pri kazdom tvojom recepte si poviem ooch, mnam.
huck
S tým tekvicovým prívarkom bývala v našej rodine taká ista situacia, ako u vás @dorenika a @monniee. Mamička vždy lamentovala, prečo to nikto nechce jesť... Kedže tekvicový prívarok robievala so zátrepkou, otec vždy teatrálne komentoval, že tá tekvica je najlepšia, ked je zatrepaná kamením... Robil to kvôli nám deťom, aby sme sa mohli vždy a znovu poriadne nasmiať a pritom nebadane odísť od stola s nedojedeným prívarkom :) Boli to krásne časy... Po rokoch som s tekvicovými polievkami na "ty" - zbožňujeme ich celá rodina, ale s kokosovým mliekom som ešte neskúšala . Zajtra je na programe tvoj recp- vdaka.
1x elixir
radulienka
Mňam, aj ja ju milujem a ja ešte pridávam trochu čerstvého nastrúhaného ďumbiera a trošilinku chili alebo sambal oelek
1x elixir
petra69
Aj pre mna najlepsia polievka na svete. Najlepsia je z potimarron tekvice (u nas hokkaido). Butternut (maslova) ani Muscat de Provence sa jej nevyrovnaju. Varila som ju uz stokrat. Mne osobne verzia s kokosovym mliekom nechuti. Ale proti gustu...
ejta
a posypať opraženými tekvicovými semiačkami a pokvapkať tekvicovým olejom, mňam....:-) A skús tekvicu predtým upiecť v rúre, potom to nemusíš ani lúpať a tá chuť je ešte výraznejšia...
1x elixir
boxik
Ja mám takúto polievočku a všeobecne tekvicu rád a to dokonca aj prívarok , ale taký ako robí moja manželka na slano , pretože doma na západnom Slovensku to moja mama robievala na sladko a to som doslova nenávidel.Ja by som sa chcel spýtať niečo iné keďže tekvice jem hlavne mnou vypestované , kde sa dá zohnať semeno maslovej tekvice , pretože predavači semien ani netušia čo to je.Ak má niekto vedomosť o tom kde sa to dá kúpiť a ako sa to volá budem rád.
dorenika
@katkat dakujem to velmi potesi, @huck tak potom napis ako chutila :) @petra69 no ja som inú ako maslovú nevedela zohnať a už inú ani skúšať nebudem kedžesom spokojna:)
tinca
mňam,pekný rcp, ja často používam kokosové mlieko, mne chutí
1x elixir
petra69
To je ale skoda. Ako vies, ze by si s inou tekvicou nebola este viac spokojna???
lucinkaaa
Dlho som mala v chladnicke maslovu tekvicu a rozmyslala som co s nou a tak som si dala do vyhladavaca Varechy tekvica a nasla som tento recept. Vyborny, milujem chut kokosoveho mlieka, len som este pridala stiplave, keddze milujem chut nasladlej polievky s chilli. Naozaj super recept, urcite som to nerobila posledny krat, kedze ja som polievkova :)
1x elixir
elixir
@dorenika vyskúšala som tento recept, polievka chutí super :) Pridala som do nej ešte trochu feferónovej pasty (na špičku ČL). Tak už je trvalo zaradená v KK. :)







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia