Dnes som potrebovala spraviť rýchly obed, mám veľa práce. Večer som uvarila kukuricu. Dnes som namočila sušené dubáky, pokrájala rôznu zeleninu, ktorú som orestovala na oleji. Pridala som k nej dubáky, tarhoňu a kukuricu. Zaliala som vriacou vodou, po 15 - tich minútach dusenia bolo všetko hotové a mohla som podávať rýchle, chutné a zdravé jedlo.
porcie
príprava
na 70- 80 °C
Suroviny
250 g |
|
1 ks/ev. z konzervy/mrazená |
|
1 ks |
|
2 -3 ks |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 zväzku |
|
1 malá hrsť/100 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
1 a 1/2 násobok tarhone |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Večer som klasy kukurice očistila od vlasov a listov, listy som vložila do osolenej vody, pridala som klasy a uvarila. Jeden uvarený klas kukurice som odložila, ostatné boli na večeru,v meste je to pochúťka.
-
2
Vychladnutú kukuricu som ostrým nožom zbavila zŕn, časť som zmrazila, aby bolo na budúce varenie.
-
3
Dnes som očistila zeleninu a namočila som dubáky do vlažnnej vody, môžete použiť aj iné huby.
-
4
Koreňovú zeleninu som pokrájala na malé kúsky.
-
5
Na oleji som orestovala cibuľku a zeleninku - asi 3 minty.
-
6
Pridala som dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené a restovala som ešte 2 minúty.
-
7
Do hrnčeka som nasypala tarhoňu, hrnček použijem na odmeranie vody.
-
8
K zelenine som pridala tarhoňu a za stáleho miešania som ju opražila asi 3 minúty.
-
9
Pridala som pripravenú kukuricu.
-
10
Opraženú zmes som zaliala 1,5 hrnčekom horúcej vody /pozor, aby ste sa z vytvorenej horúcej pary pri zalievaní neobarili/, pridala som soľ, dobre premiešala , prikryla som hrniec pokrievkou a na na najslabšom plameni som dusila tarhoňu 15 minút. Plameň som vypla a nechala ešte chvíľku dôjsť pod pokrievkou.
-
11
Hotovú tarhoňu som rozdelila na taniere a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
12
Na tanieri som posypala kockami surovej zelenej papriky a posekanej petržlenovej vňate. Zeleninka má byť al dente, my máme radi, ked je trošku chrumkavá a kontrastuje s mäkkou tarhoňou. Je to výborný, jednoduchý, rýchly,chutný a zdravý "eintopf" - jedlo z jedného hrnca. Poznámka: tarhoňa je chutná cestovina, ktorá sa dá pripraviť doma z vajíčka a múky, ja som mala bezvaječnú z obchodu,
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu