Tarhoňa s pestrou zeleninou fotorecept

pusta - fotkaPusta, 8. septembra 2012 11:38
Ďalšie recepty »
Tarhoňa s pestrou zeleninou (fotorecept)Foto: pusta

Dnes som potrebovala spraviť rýchly obed, mám veľa práce. Večer som uvarila kukuricu. Dnes som namočila sušené dubáky, pokrájala rôznu zeleninu, ktorú som orestovala na oleji. Pridala som k nej dubáky, tarhoňu a kukuricu. Zaliala som vriacou vodou, po 15 - tich minútach dusenia bolo všetko hotové a mohla som podávať rýchle, chutné a zdravé jedlo.

4
porcie
10 min
príprava
15 min
na 70- 80 °C

Suroviny

250 g
1 ks/ev. z konzervy/mrazená
1 ks
2 -3 ks
50 g
50 g
1 ks
1 ks
1/2 zväzku
1 malá hrsť/100 g
podľa chuti
podľa chuti
2 PL
1 a 1/2 násobok tarhone
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Večer som klasy kukurice očistila od vlasov a listov, listy som vložila do osolenej vody, pridala som klasy a uvarila. Jeden uvarený klas kukurice som odložila, ostatné boli na večeru,v meste je to pochúťka.

    Tarhoňa s pestrou zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vychladnutú kukuricu som ostrým nožom zbavila zŕn, časť som zmrazila, aby bolo na budúce varenie.

    Tarhoňa s pestrou zeleninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dnes som očistila zeleninu a namočila som dubáky do vlažnnej vody, môžete použiť aj iné huby.

    Tarhoňa s pestrou zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Koreňovú zeleninu som pokrájala na malé kúsky.

    Tarhoňa s pestrou zeleninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na oleji som orestovala cibuľku a zeleninku - asi 3 minty.

    Tarhoňa s pestrou zeleninou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené a restovala som ešte 2 minúty.

    Tarhoňa s pestrou zeleninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do hrnčeka som nasypala tarhoňu, hrnček použijem na odmeranie vody.

    Tarhoňa s pestrou zeleninou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    K zelenine som pridala tarhoňu a za stáleho miešania som ju opražila asi 3 minúty.

    Tarhoňa s pestrou zeleninou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridala som pripravenú kukuricu.

    Tarhoňa s pestrou zeleninou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Opraženú zmes som zaliala 1,5 hrnčekom horúcej vody /pozor, aby ste sa z vytvorenej horúcej pary pri zalievaní neobarili/, pridala som soľ, dobre premiešala , prikryla som hrniec pokrievkou a na na najslabšom plameni som dusila tarhoňu 15 minút. Plameň som vypla a nechala ešte chvíľku dôjsť pod pokrievkou.

    Tarhoňa s pestrou zeleninou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Hotovú tarhoňu som rozdelila na taniere a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.

    Tarhoňa s pestrou zeleninou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na tanieri som posypala kockami surovej zelenej papriky a posekanej petržlenovej vňate. Zeleninka má byť al dente, my máme radi, ked je trošku chrumkavá a kontrastuje s mäkkou tarhoňou. Je to výborný, jednoduchý, rýchly,chutný a zdravý "eintopf" - jedlo z jedného hrnca. Poznámka: tarhoňa je chutná cestovina, ktorá sa dá pripraviť doma z vajíčka a múky, ja som mala bezvaječnú z obchodu,

    Tarhoňa s pestrou zeleninou (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist