Foto: irenaw
Najjednoduchší a najrýchlejší dezert pre milovníkov čokolády a ich hostí, či už veľkých alebo malých. To ani nie je recept a prípravu zvládne aj Zobraziť celý popisNajjednoduchší a najrýchlejší dezert pre milovníkov čokolády a ich hostí, či už veľkých alebo malých. To ani nie je recept a prípravu zvládne aj dieťa. Napriek tomu má vždy veľký úspech. Jediná podmienka je kvalitná čokoláda. Možno sa necháte inšpirovať :O)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Misku dáme nad paru, nesmie sa dotýkať vody. Dáme do nej nalámanú čokoládu a pomaly rozpúšťame. Po troškách metličkou vmiešavame sladkú smotanu. Množstvo smotany nemusí byť presne 0,5 dl. Kvalitná horká čokoláda znesie smotany viac, mliečna a nugátová menej. Výsledná hustota má byť krémovitá, tekutá ale nie riedka. Horúce udržujeme nad parou na čo najmenšom plameni, aby sa čokoláda nezačala pripaľovať.
- 2
Môžeme si ju dať takto čistú, alebo na 100 g čokolády pridáme 1/4 čl čili, posekané oriešky alebo sušené ovocie pokrájané nadrobno (jahody, brusnice...), nejaký likér, čokoľvek. Podávame v malých šálkach, dobré je ich nahriať, aby bola čokoláda čo najdlhšie horúca s lyžičkou a pohárom čistej nesýtenej vody. Ozdobíme akokoľvek, môžeme dať aj malý kopček nesladenej šľahačky, ale až tesne pred podávaním, lebo tá sa bude rýchlo roztekať.
- 3
Ak robíme fondue, preložíme do nádobky nad kahanec a namáčame si čerstvé ovocie pokrájané na kúsky. Prekvapujúca chuť je horká čokoláda s čili a slané tyčinky, tie klasické tenké, tuším DRU alebo Slovakia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu