Sterilizovaný uhorkovo-mrkvový šalát fotorecept
Foto: olinecka
Tento šalát bude v zime pripomínať horúce leto, vhodný ku akémukoľvek mäsu.
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2-2,5 kg (aj so šupkou) |
|
3 ks čerstvá väčšia |
|
3-4 ks |
|
3-4 ks stredná |
|
Zálievka: | |
1 bal. (alebo nakladač na uhorky) |
|
0,5 kg |
|
400-500 ml (podľa chuti) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si zeleninu na šalát, ktorú umyjeme osušíme, očistíme.
-
2
Do väčšej misy postrúhame na strúhadle všetku zeleninu uhorky aj so šupkou.
-
3
Suroviny na zálievku.
-
4
Cukor, ocot, deko vsypeme k nastrúhanej zelenine premiešame a necháme postáť 2 hodiny. Následne plníme umyté poháre šalátom, sterilizujeme15 minút. Dobrú chuť všetkým.
Deko obsahuje sůl: www.vmd-drogerie.cz/deko-korenici-pripravek-sypky-k-naklada...
Zelenina si při odstátí pustí vlastní šťávu, vidno v bodě 4. Do sklenic dáváš zeleninu i se šťávou, pokud dole šťáva ostane, rozdělíš /dodáš/ do sklenic podle oka.
Vodu nedávame uhorky pustia šťavu počas 2 hodín.@monika16021 , žiadna soľ ,ako píše @haji deko obsahuje, soľ.Som rada , že recept sa páči, pozdravujem.
Soľ je v deku. Ja miesto mrkvy dávam kapustu.
Dobrý nápad, chválim koľko varianty sa dajú urobiť.Pozdravujem.
akurát teraz sa dosterilizovali všetky fľašky. Ešte raz veľká vďaka za recept.
Som rada že sa recept páčil v sume budeš mať leto na tanieri.Krasny dník.