Jednoduchá, zdravá polievka od starkej Marky

jaroslava31 - bez fotkyjaroslava31, 7. februára 2010

Varila ju moja milovaná starká Marka a mala neuveriteľnú chuť, ako ostatne všetko, čo varila ona. Až dospelá som pochopila prečo. Keď sa Zobraziť celý popisVarila ju moja milovaná starká Marka a mala neuveriteľnú chuť, ako ostatne všetko, čo varila ona. Až dospelá som pochopila prečo. Keď sa ma pýtajú moji synovia, čo som do jedla, ktoré im veľmi chutí dala, vždy im poviem, že lásku. To predsa pridávala moja starká Marka do všetkého.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme cibuľu do sklovita a pridáme na kolieska nakrájané zemiaky. Osolíme, pokoreníme. pridáme červenú papriku a rascu. Zalejeme vodou.

  2. 2

    Zemiaky sa rýchlo uvaria a vtedy pridáme posekaný cesnak a za hrsť kvasenej kapusty.

  3. 3

    Premiešame a odstavíme. Podávam o chviľu. Je výborná, ešte aj studená.

Diskusia k receptu

sovka62
Dojala si ma. Aj moja starká varievala polievky a iné jedlá, ktoré mali úplne inú chuť, ako keď ich varil niekto iný, hoci podľa toho istého receptu. Dodnes tú chuť cítim na jazyku a nikdy sa mi nepodarí ju dosiahnuť. Určite to bolo tou najdôležitejšou prísadou.
oblizprst
Tie naše staré mamy boli kúzelníčky, vždy sme ich vnímali s ich typickým úsmevom na tvári a láskou v duši. Veľmi často spomínam.
jaroslava31
Presne taká bola aj tá moja. Som rada, že spomienka na jej polievku, ktorú mimochodom volala _ čapnutá _, vyvolala spomienku aj na Vaše starké.
Je to malý dôkaz toho, že dobro ovláda svet. Dovarenia kamošky.
cinkla
Najllepsie od nasej starkej boli jej "suche " halusky (ktore vöbec neboli suche ): to uvarila osobitne na stvorce pokrajane zemiaky, pribl. rovnake mnozstvo strapaciek - (a ak nemala cas, tak aj len halusiek bez struhanych zemiakov) a osobitne podusila zo 2 hrste kyslej kapusty. Potom to vsetko spolu zmiesala (samozrejme halusky i zemiaky zcedene - ale nie az celkom "do sucha") a mierne omastila podusenou cibulkou alebo aj skvarkami. Aaaach, to vam bolo dobreeeee !
marianne
Tieto babičkovské sú užasné. Videla som film alebo čítala v knihe, kde babka mala koreničku, nič v nej nebolo iba lístok z nápisom zdravie a láska. A vždy touto prázdnou koreničkou ochutila jedlo okrem ďalších korenín. Tak to na mňa zapôsobilo, že som si takú zadovážila aj ja. no sentimentalniem a starnem..
marianne
a ešte píšem s chybami, ale to ten múdry tablet opr: s nápisom..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia