Foto: nickaa
Toto jedlo som nazvala "gladiátorským" preto, lebo obsahuje veľa rastlinných bielkovín, ktoré sú ľahko stráviteľné a nezaťažujú naše telo a napriek tomu zasýtia a Zobraziť celý popisToto jedlo som nazvala "gladiátorským" preto, lebo obsahuje veľa rastlinných bielkovín, ktoré sú ľahko stráviteľné a nezaťažujú naše telo a napriek tomu zasýtia a dodajú silu tak ako gladiátorom pred každým bojom.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Orestujeme si nasekanú cibulku a pór.
-
2
Na cibulu a pór dáme nakrájané tofu a restujeme ďalej asi 2 minutky.
-
3
Po 2 minútach pridáme lečo. Najlepšie domáce od babky :-)
- 4
Povaríme ďalšie 2 minútky a prisypene fazulu a šošovicu. Ja som si ich večer pred varením namočila na noc do vody a potom uvarila. Možete ale použiť aj strukoviny z konzervy. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- 5
Varíme pokiaľ sa nám chuťe nespoja a pridáme pasírované paradajky aj pretlak.
- 6
Varíme a varíme aby sa nám vsetko prevarilo a strukoviny boli mäkké.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
strukoviny=bielkoviny..výživná a naša slovenská-domáca-náhrada mäsa..
moja babka veru mäso varievala sviatočne..no zemiaky..kapusta..fazuľa..hrach..boli na stole častým pokrmom..
a chutilo..i chutí..
@duskousko daj nieco a potom uvidime