Gladiátorská pochúťka fotorecept

nickaa - fotkanickaa, 19. novembra 2015
Gladiátorská pochúťka (fotorecept)
Foto: nickaa

Toto jedlo som nazvala "gladiátorským" preto, lebo obsahuje veľa rastlinných bielkovín, ktoré sú ľahko stráviteľné a nezaťažujú naše telo a napriek tomu zasýtia a dodajú silu tak ako gladiátorom pred každým bojom.

37 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
1 šálka
1 šálka
1 väčší pohár
250 ml
100 g
 (môže sa vynechať)
180 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Orestujeme si nasekanú cibulku a pór.

    Gladiátorská pochúťka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na cibulu a pór dáme nakrájané tofu a restujeme ďalej asi 2 minutky.

    Gladiátorská pochúťka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 2 minútach pridáme lečo. Najlepšie domáce od babky :-)

  4. 4

    Povaríme ďalšie 2 minútky a prisypene fazulu a šošovicu. Ja som si ich večer pred varením namočila na noc do vody a potom uvarila. Možete ale použiť aj strukoviny z konzervy. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

    Gladiátorská pochúťka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Varíme pokiaľ sa nám chuťe nespoja a pridáme pasírované paradajky aj pretlak.

    Gladiátorská pochúťka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Varíme a varíme aby sa nám vsetko prevarilo a strukoviny boli mäkké.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
katastrofa...!-;) Pani asi v zivote nepocula o slaninke, oskvarkoch, rebierkach, krkovicke, kolienkach.., bravcovej hlave, hurkach, jelitkach a podobnych specialitkach a pochutkach...-:))
niečo podobné robievam..tofu som zatiaľ nevyskúšala pridať..no určite chuť jedla nepokazí..
strukoviny=bielkoviny..výživná a naša slovenská-domáca-náhrada mäsa..

moja babka veru mäso varievala sviatočne..no zemiaky..kapusta..fazuľa..hrach..boli na stole častým pokrmom..
a chutilo..i chutí..