Ovseno-pohánkové keksíky s banánovou polevou
Pôvodne to mali byť úplne iné keksíky podľa časopisu....
Masliakovo-krúpové rizoto s bielym vínom
Ešte som našla také krásne masliačiky. Robila som ich s jačmennými krúpami a so zeleninou a...
Tvarohovo-višňový nákyp
Višňový kompót scedíme a do šťavy namočíme brusnice/hrozienka.
Kváskový pšenično-ražný chlieb
Tento chlieb bol po upečení mäkký a mal chrumkavú kôrku. Takúto skvelú chuť nemajú bežné obchodné...
Maková bábovka s čerešňami
V mise zmiešame sypké suroviny - múku s makom a práškom do pečiva. V druhej miske...
Variácia na sabayon
Žĺtka, cukor a víno dáme do misy a šľaháme nad parou, kým sa nevytvorí krémovo–penistá...
Slaný koláč s červenou cibuľou a baklažánom
Cibuľu očistíme a nakrájame na polovice, následne na plátky.
Jahodová torta so stečeným jogurtom
V nedeľu som pre zmenu upiekla tento koláč. Na plnku som použila stečenú kyslú smotanu...
Mazanec z pekárničky s celozrnnou múkou
Popri dnešnej robote som nemala moc času na vypekanie a mali sme chuť na niečo fajné, tak...
Niečo ako tiramisu
Existuje milión receptov na tiramisu či už pravé, falošné alebo rôzne iné smotanovo- piškótové dezerty a toto...
Trošku iný Cordon bleu
Môj milovaný miluje Cordon bleu, má to ako obľúbené jedlo z domu, od mamy...
Ruské keksy - praclíky
Tento recept pochádza z jednej staršej kuchárskej knížky, v ktorej nieje jediný obrázok. Asi mi dá každý...
Kysnuté vrkoče na slano
3 v 1 ... z pobytu pred pár rokmi v Srbsku . Recept má široké...
Kuřecí rolky plněné kuřecí fáší
Jedno prso rozkutrujeme na jemno, přidáme trochu smetany, sůl, pepř, na jemno nasekanou...
Bavorská Obatzda
Obatzda je klasická bavorská nátierka s camembertom, so smotanovým syrom, s cibuľou a pikantnou paprikovou príchuťou....
Ako naplniť brokolicu :-)
Zaujímavé spracovanie brokolice. Brokolicový roládový plát, ktorý možno naplniť ľubovoľnou plnkou. Síce prácnejšia príprava,...
Brokolicové pele mele
Totálna hypoglykémia po práci ma donútila stvoriť čosi takéto zelené :-)
Baklažánové rolky so zemiakmi, špenátom a hubami
Deň vopred si pripravíme marinované huby shimeji.
Bezlepkové mrkvovo-orechové minitortičky s mrkvovo-čokoládovou ganache
Korpus: Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s kryštálovým cukrom.
Cukinový koláč
Cukinu nastrúhame na hrubom strúhadle, rovnako aj syr tofu, papriku nasekáme na kocky. Primiešame...
Mäsovo-syrové guľky
Kniha Letné a zimné nápoje, ktorú som vyhrala na Vareche, obsahuje okrem nápojov aj pár...
Prosciutto, mozzarella a grilovaná broskyňa
Nie kazdy ma rad kombinaciu masa a ovocia, ale ja to milujem. Dokonca aj moj...
Vianočné variácie
V knihe Vianočné recepty som si vyhliadla recept, ktorý sa mi páčil. Počas pečenia som...
Krémeš trochu inak
Ked´sme doma , len sami dvaja, je nám za plech krémeša veľa, tak som vyšpekuľovala tento...
Chrumkavé slimáky
Tieto slané syrové slimáky sa výborne hodia na pohostenie, podobný recept som tu našla, ale keďže sa...
Slimáčiky z kysnutého cesta s ríbezľami
Z mlieka, 1 PL cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme múku, štioku soli, ...
Svieži koláč
V prvom rade si pripravíme cesto, potom plnku, jablká na plátky. Tento koláč je na prípravu rýchly...