Sicilsky matjesovy salat

frezia - fotkafrezia, 10. marca 2013
Sicilsky matjesovy salat
Foto: frezia

Ryby su u nas velmi casto na stole. Tentoraz sme si urobili salat s jemne marinovanym sledom. Slede obsahuju predovšetkým veľa omega-3 mastnej kyseliny. Početné Zobraziť celý popisRyby su u nas velmi casto na stole. Tentoraz sme si urobili salat s jemne marinovanym sledom. Slede obsahuju predovšetkým veľa omega-3 mastnej kyseliny. Početné štúdie ukazujú dôležitosť týchto špeciálnych tukov pre zdravé srdce a obehovy systém Omega-3 zlepšuje okrem iného, prietok krvi a tým sa zabráni nebezpečným krvným zrazeninam.

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

4 ks
1 ks
2 ks
2 ks
 čerstvo namleté
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Sledove filety nakrajame asi na 2 centimetrove kusky, cibulu a paradajky na kolieska, pomarancovu koru pookrajujeme a pomarance pokrajame taktiez na kolieska. Vyberieme jadierka z granatoveho jablka. Vytlacime stavu z polovice citrona a pomaranca.

  2. 2

    Na tanier poukladame kolieska pomarancov a paradajok,na ne nakrajane filety a kolieska cibule. Osolime , okorenime a pokvapkame olivovym olejom a citronovou stavou. Na zaver posypeme zrnkami granatoveho jablka a cerstvymi bylinkami. (Ja si kupim vzdy jedno velke granatove jablko,vyberiem zrnka so stavou,dam do chladnicky a pouzivam na rozne salaty,dezerty,alebo aj k minutkovym mäsam.)

    Sicilsky matjesovy salat  - obrázok 2

Diskusia k receptu

hyacinta
Fantastický recept, perfektná lahká letná vecera, len si ju vychutnat priamo na Sicílii :)
hyacinta
Alebo ako predjedlo, trochu mensia porcia, chutí to vynikajúco! Dokonca aj moj priatel, ktorý nemá velmi rád ryby je ocividne milo prekvapený, super kombinácia :D
angast
Vôbec mi nezáleží či majú nejaké omegy , alebo nie - marinované matjesy sú vynikajúca pochúťka a takýto šalát z nich je božský.
Super recept.
slavka2012
Joj, vyzera fantasticky, ja ryby mozem v kazdej podobe, dokonca j tie svedske:-). Vdaka za recept, ukladam.