Tento recept mám z kuchárskej knihy z roku 1983. Robím ho stále na jar v čase keď rastie rebarbora.
Suroviny
| 350 g |
|
| 70 g |
|
| 100 g |
|
| 3 lyžice |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1/4 balička |
|
| štipka |
|
| rebarborová plnka: | |
| 150 g |
|
| 1 čajová lyžička |
|
| 400 g |
|
| Piškotové cesto: | |
| 1 baliček |
|
| 150 g |
|
| 1/4 balička |
|
| 120 g |
|
| 4 ks |
|
Postup
-
1
V múke rozmiešame soľ,prášok do pečiva,cukor,vanilkový cukor, pridáme tuk,mlieko,vajce a zamiesime cesto.Cesto vyvaľkáme a dáme piecť na pomastený plech a dáme do rúry zapiecť. Keď okraje začnú žltnúť vyberieme z rúry. Posýpeme pripravenou rebarborou polejeme piškótovým cestom a dáme do rúry a pomaly dopečieme .
- 2
Rebarborová plnka : rebarboru olúpeme a pokrájame na kocky premiešame s cukrom a škoricou.
- 3
Piškótové cesto: Celé vajcia s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame dotuha a zľahka primiešame múku v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva.
- 4
Prajem dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Vyskusam !