Tento recept mám z kuchárskej knihy z roku 1983. Robím ho stále na jar v čase keď rastie rebarbora.
Suroviny
350 g |
|
70 g |
|
100 g |
|
3 lyžice |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/4 balička |
|
štipka |
|
rebarborová plnka: | |
150 g |
|
1 čajová lyžička |
|
400 g |
|
Piškotové cesto: | |
1 baliček |
|
150 g |
|
1/4 balička |
|
120 g |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
V múke rozmiešame soľ,prášok do pečiva,cukor,vanilkový cukor, pridáme tuk,mlieko,vajce a zamiesime cesto.Cesto vyvaľkáme a dáme piecť na pomastený plech a dáme do rúry zapiecť. Keď okraje začnú žltnúť vyberieme z rúry. Posýpeme pripravenou rebarborou polejeme piškótovým cestom a dáme do rúry a pomaly dopečieme .
- 2
Rebarborová plnka : rebarboru olúpeme a pokrájame na kocky premiešame s cukrom a škoricou.
- 3
Piškótové cesto: Celé vajcia s práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame dotuha a zľahka primiešame múku v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva.
- 4
Prajem dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyskusam !