Domáci ovsený chlebík z pekárničky

mundaka - fotkamundaka, 7. júna 2012
Domáci ovsený chlebík z pekárničky
Foto: mundaka

Odkedy som pred štyrmi rokmi dostala na narodeniny svoju vysnívanú pekárničku, chlebík nekupujeme. Chcelo to pár mesiacov skúšania, miešania rôznych druhov múk, kým som Zobraziť celý popisOdkedy som pred štyrmi rokmi dostala na narodeniny svoju vysnívanú pekárničku, chlebík nekupujeme. Chcelo to pár mesiacov skúšania, miešania rôznych druhov múk, kým som vyexperimentovala pár chlebových receptov, ktoré každému v rodine chutia. Teraz pridávam recept na náš obľúbený chlebík :-)

5 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
200 g
100 g
100 g
50 g
50 g
2 lyžice
1 lyžica
10 g
5 g
430 ml




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny vložíme do pekárničky, v poradí aké určuje pekárnička. V mojej sú to najprv suché suroviny a potom tekuté. Program nastavíme na základný chlebík - 4 hodiny. Prajem k nemu dobrú chuť.

  2. 2

    Nutričné hodnoty na 100 g - kj: 978,52; bielkoviny: 13,78 g; sacharidy: 31,27 g; tuky: 6,49 g; vláknina: 2,69 g.

Diskusia k receptu

marikafil
No, mne teda fotopostup nechýba, do pekárničky sa to všetko len vsype/vleje a potom sa už len čaká, až pípne, že je hotovo. Ale skôr mi chýba obrázok toho chlebíka v reze. Až najbližšie upečieš, mohla by si doplniť. A tiež by som chcela vedieť, odkiaľ sa dá získať pšeničný lepok...
mundaka
Náročné to nie je, veď len všetko vložím do pekárničky :-)
Foto prikladám.
Lepok sa dá kúpiť v bioobchodoch alebo aj na internete:  bioworld.sk/index.php?route=product/product&pro...
.
A ak niekomu vadí tá chlebová T650-ka, kľudne ju možno nahradiť hladkou celozrnnou pšeničnou alebo špaldovou múkou.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia