Odkedy som pred štyrmi rokmi dostala na narodeniny svoju vysnívanú pekárničku, chlebík nekupujeme. Chcelo to pár mesiacov skúšania, miešania rôznych druhov múk, kým som vyexperimentovala pár chlebových receptov, ktoré každému v rodine chutia. Teraz pridávam recept na náš obľúbený chlebík :-)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
2 lyžice |
|
1 lyžica |
|
10 g |
|
5 g |
|
430 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Všetky suroviny vložíme do pekárničky, v poradí aké určuje pekárnička. V mojej sú to najprv suché suroviny a potom tekuté. Program nastavíme na základný chlebík - 4 hodiny. Prajem k nemu dobrú chuť.
- 2
Nutričné hodnoty na 100 g - kj: 978,52; bielkoviny: 13,78 g; sacharidy: 31,27 g; tuky: 6,49 g; vláknina: 2,69 g.
- 2
Foto prikladám.
Lepok sa dá kúpiť v bioobchodoch alebo aj na internete: bioworld.sk/index.php?route=product/product&pro...
.
A ak niekomu vadí tá chlebová T650-ka, kľudne ju možno nahradiť hladkou celozrnnou pšeničnou alebo špaldovou múkou.