Domáci ovsený chlebík z pekárničky

mundaka - fotkamundaka, 7. júna 2012
Domáci ovsený chlebík z pekárničky
Foto: mundaka

Odkedy som pred štyrmi rokmi dostala na narodeniny svoju vysnívanú pekárničku, chlebík nekupujeme. Chcelo to pár mesiacov skúšania, miešania rôznych druhov múk, kým som vyexperimentovala pár chlebových receptov, ktoré každému v rodine chutia. Teraz pridávam recept na náš obľúbený chlebík :-)

5 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
200 g
100 g
100 g
50 g
50 g
2 lyžice
1 lyžica
10 g
5 g
430 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny vložíme do pekárničky, v poradí aké určuje pekárnička. V mojej sú to najprv suché suroviny a potom tekuté. Program nastavíme na základný chlebík - 4 hodiny. Prajem k nemu dobrú chuť.

  2. 2

    Nutričné hodnoty na 100 g - kj: 978,52; bielkoviny: 13,78 g; sacharidy: 31,27 g; tuky: 6,49 g; vláknina: 2,69 g.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
No, mne teda fotopostup nechýba, do pekárničky sa to všetko len vsype/vleje a potom sa už len čaká, až pípne, že je hotovo. Ale skôr mi chýba obrázok toho chlebíka v reze. Až najbližšie upečieš, mohla by si doplniť. A tiež by som chcela vedieť, odkiaľ sa dá získať pšeničný lepok...

Pridaj komentár k receptu: