Foto: egreska
Suroviny
110 g, mäkke |
|
1 šalka(250 ml) |
|
1 čl |
|
2 |
|
1/2 š |
|
1/3 š |
|
1/3 čl |
|
štipka |
|
1/2 š, nasekane |
|
Krém: | |
3 PL, mäkke |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1 čl |
|
1 š |
|
1-2 pl |
|
Postup
-
1
Opražene lieskovce nasekame ,ja som dala aj zbytky bielej a tmavej čokolady.
-
2
Cukor vyšlahame s maslom.
-
3
Pridáme vajíčka.
-
4
A vymiešame do peny.
-
5
Zmiešame muku,kakao,sol a prdopeč.
-
6
Postupne vmiešame do vajíčkovej masy.
-
7
Na koniec pridame orechy a čokoladu.
-
8
Malú formu ( asi 22x22 ) si vystelieme papierom a zmes rovnomerne rozotrieme.
-
9
Pečieme na 180 st asi 20 minut.Viac nie..
-
10
Nechame vychladnut . S papierom vyberieme na dosku a nakrajame.
-
11
Kto chce ,môže si ešte pripravit krém ,ktorý sa natiera na vrch. Ja som ho už nerobila,zda sa mi to už "cez". Vyšlahame maslo,kakao,med a vanilku.Pridame cukor a mlieko,vyšlahame na hladký krém.
Diskusia k receptu