Foto: ferula
Tento recept má poslúžiť skôr ako inšpirácia. Nenájdete v ňom presné gramáže. Je variabilný, vhodný pre toto ročné obdobie.
príprava
Postup
-
1
Najprv som si nakrájala stopkatý zeler, cibuľku. Mrkvu som nastrúhala na jemné rezančeky. Všetko som premiešala, posolila, pocuktila, zaliala citrónovou šťavou. Nechala som odstáť, aby zelenina trošku pustila šťavu.
-
2
Potom som si zemiaky uvarené v šupke pretlačila cez zemiakové krájacie koliesko. Pridala majonézu, premiešala. Na záver som pridala sterilizovaný hrášok aj so šťavou, dochutila ešte čiernym korením.Vidíte, žiadne množstvá, ale zeleniny bolo viac ako zemiakov. Kto má rád, použije majonézu, kto nie, môže použiť kyslú smotanu alebo jogurt, prípadne ich kombináciu.
-
3
Verím, že Vám bude chutiť.
Diskusia k receptu