Husacia pečeň s dubákmi
Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 11. novembra 2010
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 11. novembra 2010
Foto: Marek Velček
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Husaciu pečeň nakrájame na porcie po 100 gramoch, vložíme do mierne rozohriatej panvice s kačacou alebo husacou masťou a pomaly opekáme desať minút z jednej a desať minút z druhej strany na miernom ohni.
- 2
Šalotku nakrájame, speníme na tuku, pridáme rascu, soľ, korenie, dubáky nakrájame na štvrtky, zarestujeme, podlejeme smotanou, varíme a redukujeme.
- 3
Po uvarení dubáky vyberieme a smotanu speníme ponorným mixérom. Všetko naaranžujeme a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu