Husacia pečeň s dubákmi

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 11. novembra 2010
Husacia pečeň s dubákmi
Foto: Marek Velček
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g, čerstvých alebo mrazených
2 dl
100 g
 drvená podľa chuti
 alebo kačacia




Postup

  1. 1

    Husaciu pečeň nakrájame na porcie po 100 gramoch, vložíme do mierne rozohriatej panvice s kačacou alebo husacou masťou a pomaly opekáme desať minút z jednej a desať minút z druhej strany na miernom ohni.

  2. 2

    Šalotku nakrájame, speníme na tuku, pridáme rascu, soľ, korenie, dubáky nakrájame na štvrtky, zarestujeme, podlejeme smotanou, varíme a redukujeme.

  3. 3

    Po uvarení dubáky vyberieme a smotanu speníme ponorným mixérom. Všetko naaranžujeme a podávame.

Diskusia k receptu

samanka
Ďakujem za inšpiráciu, práve som rozmýšľala, ako pripraviť pečienku z husokačky.
tatranka
Dnes na obed som mala pečienku,ale len takú rýchlovku.Slaninku,cibulku,cesnačik,pečienku.A dochutiť.No pochutnala som si tiež.Hoci táto by ma určite vedela zlákať.
mamenka
Ďakujem za inšpiráciu. Tá cuketa tam nádherne svieti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia