
Taštičky z lístkového cesta plnené šampiňónmi a zemiakmi
Mali sme doma lístkové cesto, tak som skúsila experimentovať a vyšlo to :)

Bezlepkové odpaľované čokoládové venčeky
Venčeky a veterníky patria k najobľúbenejším zákuskom slovenských cukrární. Ak ste doteraz odolávali odpaľovanému cestu, ...

Nakladaný syr s bielou plesňou
... iba som videl , no nemal som možnosť ochutnať a tak som...

Fašírkové vege guľky v paradajkovej omáčke
Tradičný recept v netradičnej bezmäsitej úprave zachutí každému. Navyše je hotový raz - dva.

Zeleninový boršč (veľmi chutný :D)
Cibuľku si pokrájame na drobné kocôčky , orestujeme na oleji, pridáme nastrúhanú koreňovú zeleninku( aby...

Ľadový šalát s kozím syrom, figami a granátovým jablkom
Tvoril súčasť nášho silvestrovského menu, najskôr som ho pripravila len zo zvedavosti (videla som iba fotku...

Kačacia pečeň s jablkovým pyré a opečenou cibuľkou
Kačaciu pečeň nakrájamé na asi 1-2 cm plátky a z každej strany jemne narežeme. Opečieme na...

Plnené teľacie stehno s hrnčekovou knedľou
Mäso nakrájame na plátky, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, naukladáme naň mesiačiky z dvoch...

Chutné veľkonočné vajíčka
Ak Vám príde návšteva na Veľkonočné sviatky, môžete ich pohostiť takýmito chutno - chutnými vajíčkami, ...

Krehký jablkový koláč
Jednoduchá príprava, ktorej sa netreba obávať. Pohostenie za pár minút na stole.

Hamantaschen so slivkovým lekvárom, tradičné sviatočné židovské koláčiky
Hamantaschen sú sviatočné židovské koláčiky so slivkovým lekvárom, ktoré židia pečú na sviatok Purim....

Kurací špíz s marhuľovou omáčkou
Kúsky kuracích pŕs napicháme na špajľu striedavo s cibuľkou, paprikou, slaninkou, čím vznikne špíz,...

Tekvicový prívarok so zemiakovo - hubovými plackami
Zemiaky (480g) očistíme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Po uvarení zľahka...

Zimná perníková granola
Omamná vôňa perníkov a škorice je pre mňa neodmysliteľne spätá nielen s vianočným obdobím, tiahne sa...

Medovo-makové krémové rezy
Na tento víkend vynikajúce rezy z medového cesta, do ktorého som pridala celý mak.

Jelení chrbát s paštrnákovým pyré
Jelení chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, opečieme na olivovom oleji z každej strany a dáme do rúry zohriatej...

Krkovička Dračice
Mal som krkovičku a uvažoval som čo uvarým. Na pokeci mi kamoška , , DRAČICA, ,...

Cuketové mafiny s prekvapením
Je veľa spôsobov, ako chutne pripraviť cuketu. Keďže patrí v zelenine medzi moje favoritky, ...

Svieži malinový koláč
Tento jednoduchý , ale nemenej chutný koláčik robí moja kamarátka, teraz v sezóne často aj ja....

Mládeži neprístupná torta-celiatická
Dlho som chcela vyskúšať takúto tortu no nemala som ju komu urobiť a tak sa z nej...

Divinový závin v lístkovom ceste
Slováci milujú mäso – z lesa, z rieky i z dvora. Ani v našom penzióne...

Čevapčiči
Mäso pomelieme a cesnak prelisujeme. Všetky prísady dáme do veľkej misy a mäso s korením dobre premiešame.

Maslo Ghee
Maslo Ghee je druh "čistého" masla, ktoré má pôvod na indickom kontinente. Je dôležitou súčasťou...

Bezlepkové pražské koláče
Zmiešaním teplého mlieka, droždia a 1 KL cukru si pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút...