Foto: elixir
Tento recept mám zo starodávne ladenej kuchárky, mal by to byť tradičný židovský pokrm. Je to nadýchaný, suchší koláčik. Výborne sa hodí k mlieku. Zobraziť celý popisTento recept mám zo starodávne ladenej kuchárky, mal by to byť tradičný židovský pokrm. Je to nadýchaný, suchší koláčik. Výborne sa hodí k mlieku. :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zmiešame múku s cukrom, perníkovým korením a sódou. V inej nádobe s uvarenou kávou rozmiešame med, prilejeme mlieko, olej, rum a nakoniec v tejto zmesi rozmiešame vajíčka. Všetko spojíme a vypracujeme cesto.
- 2
Nakrájame sušené slivky a marhule na menšie kúsky, vlašské orechy nahrubo posekáme a pridáme hrozienka. Všetko spolu zmiešame.
- 3
Polovicu zmesi sušeného ovocia pridáme do cesta a zamiešame. Vylejeme do formy na pečenie, ja som si vybrala okrúhlu... Povrch cesta posypeme druhou polovicou zmesi a popritláčame do cesta. Dáme piecť.
- 4
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a môžeme ozdobiť napríklad ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@afataga čo už s vami psíčatami :)