Medovník

elixir - fotkaelixir, 25. marca 2013
Medovník
Foto: elixir

Tento recept mám zo starodávne ladenej kuchárky, mal by to byť tradičný židovský pokrm. Je to nadýchaný, suchší koláčik. Výborne sa hodí k mlieku. :)

6
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
75 g
50 ml
50 ml
50 ml
2 ks
5 PL
1 ČL
35 g
35 g
70 g
35 g
1 PL
1 ČL
Ozdoba:
 (lístky)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame múku s cukrom, perníkovým korením a sódou. V inej nádobe s uvarenou kávou rozmiešame med, prilejeme mlieko, olej, rum a nakoniec v tejto zmesi rozmiešame vajíčka. Všetko spojíme a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Nakrájame sušené slivky a marhule na menšie kúsky, vlašské orechy nahrubo posekáme a pridáme hrozienka. Všetko spolu zmiešame.

  3. 3

    Polovicu zmesi sušeného ovocia pridáme do cesta a zamiešame. Vylejeme do formy na pečenie, ja som si vybrala okrúhlu... Povrch cesta posypeme druhou polovicou zmesi a popritláčame do cesta. Dáme piecť.

    Medovník - obrázok 3
  4. 4

    Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a môžeme ozdobiť napríklad ovocím.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyzera krasne a urcite aj nadherne vonia a vyborne chuti,hadam ho skusim namiesto klasickej babovky