Foto: alexola
Tak ako mnoho iných výborných receptov, aj tento vznikol počas upratovania mrazničky... Je to inovácia klasickej bábovky, v poslednom čase u nás veľmi obľúbená... Zobraziť celý popisTak ako mnoho iných výborných receptov, aj tento vznikol počas upratovania mrazničky... Je to inovácia klasickej bábovky, v poslednom čase u nás veľmi obľúbená... Prvý variant bol z rebarborového pyré, ďalšia z marhuľovej drene a dnes vám ponúkam bábovku s dreňou z černíc. Chcela som si do nej zapiecť zlosť, ale nepodarilo sa - je výborná ......
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vajce s bielkami, škrobovou múčkou a cukrom vyšľaháme do peny. Namiesto bielkov použite kľudne ďalšie celé vajíčko alebo 1 PL škrobovej múčky, ja som ich potrebovala minúť. Robím podľa aktuálneho množstva vajíčok v chladničke podľa rovnice 1vajce=2bielky=1PL škrobovej múčky.
-
2
Postupne budeme pridávať ovocnú dreň, vodu, olej a zmes múk s kypriacim práškom.
-
3
Výsledná farba záleží od použitého pyré/drene, tá prvá bábovka bola zelienkavá, druhá oranžová :)
-
4
Chcela som urobiť bábovku bez ďalších prídavkov, ale nemala som vyhriatu rúru, tak som ešte využila čas a nakrájala kúsok horkej čokolády, vmiešala do cesta.
-
5
Cesto vo vymastenej a hrubou múkou vysypanej forme pečieme cca 45 minút pri 180°C (treba skúšať špajdlou).
-
6
hotová bábovka. Podložila som ju ešte papierom na pečenie, aby sa mi teplá neprilepila o podložku.
-
8
Detail farby hotovej bábovky. Bábovka je vďaka ovocnej zložke mierne kyselkavá a (ako by povedal môj malý bratranec) je "šťavnatučká" :)
Diskusia k receptu