Tento recept mám taktiež od americkej kuchárky-Laura Viatale. Už som ho robil pár krát a nevieme si ho vynachváliť. Odporúčam vyskúšať. Keď ho budem Zobraziť celý popisTento recept mám taktiež od americkej kuchárky-Laura Viatale. Už som ho robil pár krát a nevieme si ho vynachváliť. Odporúčam vyskúšať. Keď ho budem nabudúce robiť,odfotím to,aby ste videli,ako chutne to vyzerá. :)
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 hrnčeky |
|
3/4 hrnčeka teple |
|
1/4 hrnčeka teplá |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka (hera) stopený |
|
|
|
1 ks |
|
1 ks |
|
7 g |
|
Plnka: | |
1 hrnček |
|
1/3 hrnčeka alebo maslo |
|
1-2 PL |
|
Poleva: | |
1 1/4 hrnčeka |
|
1 PL |
|
1/4 hrnčeka |
|
1 ks |
|
3-4 PL |
|
Postup
-
1
Kvások : Zmiešame teplú vodu,1 PL cukru a droždie,a necháme 3-4 min vykysnúť.
- 2
Mlieko,rozpustené maslo,vajce,vanil.cukor vymiešame. Pridáme kvások. Pridáme múku a vypracujeme cesto,ktoré necháme 1 1/2 - 2 hodiny kysnúť.
- 3
Plnka : V miske zmiešame cukor a škoricu,necháme stranou.
- 4
Z vykysnutého cesta vyvaľkáme obdĺžnik,potrieme NEROZTOPENÝM maslom,posypeme plnkou a zrolujeme. Zrolované cesto pokrájame na 16 kúskov,dáme na múkou vysypaný a vymastený plech,a necháme 30 min podkysnúť. Potrieme ich maslom a upečieme. Po upečení necháme vychladnúť a potrieme ich polevou.
- 5
Poleva : Všetky prísady dobre vymiešame,aby vznikla stredne riedka hmota. Vylejeme na vychladnuté osie hniezda. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu