Šalát z maslovej tekvice a fazule

martinis - fotkamartinis, 17. apríla 2014
Šalát z maslovej tekvice a fazule
Foto: martinis

Je zelený štvrtok, tak aj ja čímsi prispejem - síce tu veľa zelenej nie je, ale ako fajn príprava na veľkonočné nákupy, upratovanie Zobraziť celý popisJe zelený štvrtok, tak aj ja čímsi prispejem - síce tu veľa zelenej nie je, ale ako fajn príprava na veľkonočné nákupy, upratovanie a samozrejme hodovanie je tento zeleninový šalát celkom vhodný ;)

2
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks (malá)
4 ks (malé, nakrájané na rezančeky)
2 ks (pokrájané na kocky)
8 ks (prepolené)
 plechovka (prepláchnutá)
 veľká hrsť
2 ČL
2 ks (najemno nakrájané)
z 1/2 ks citróna
 strúčik (pretlačený)
 pohár
 štipka
 čerstvo namleté
2 PL




Postup

  1. 1

    Recept inšpirovaný knihu Šaláty na celý rok. Maslovú tekvicu zbavíme šupy a jadierok, nakrájame na menšie kocky a dáme pariť na 10 minút. Medzitým očistíme a umyjeme mrkvy, potom ich nakrájame na rezančeky a zhruba 4 minúty pred koncom parenia ich vložíme do hrnca k tekvici.

  2. 2

    Veľké paradajky nakrájame na kocky, cherry prepolíme a vložíme do misy. Pridáme k nim fazuľu, zľahka osolíme a premiešame. Na taniere uložíme šalát. Tekvicovo-mrkvovú zmes vyberieme z pary, osolíme a naložíme na taniere.

  3. 3

    Pridáme aj fazuľu s paradajkami a všetko posypeme hrozienkami a nasekanou jarnou cibuľkou. Na dressing zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, biely jogurt, soľ a čerstvo namleté čierne korenie. Dressingom pokvapkáme šalát, ozdobíme koriandrom a servírujeme.

    Šalát z maslovej tekvice a fazule - obrázok 3

Diskusia k receptu

kukulienka71
Pripájam sa k pochvale,veľmi sa mi páči kombinácia fazuľa+hrozienka+tekvica a je to doplnené kyslejšími druhmi zeleniny a jogurtom.Myslím,že je veľmi osviežujúci a ešte k tomu krásne hýri farbami.5*,KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia