Foto: martinis
Je zelený štvrtok, tak aj ja čímsi prispejem - síce tu veľa zelenej nie je, ale ako fajn príprava na veľkonočné nákupy, upratovanie Zobraziť celý popisJe zelený štvrtok, tak aj ja čímsi prispejem - síce tu veľa zelenej nie je, ale ako fajn príprava na veľkonočné nákupy, upratovanie a samozrejme hodovanie je tento zeleninový šalát celkom vhodný ;)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 ks (malá) |
|
4 ks (malé, nakrájané na rezančeky) |
|
2 ks (pokrájané na kocky) |
|
8 ks (prepolené) |
|
plechovka (prepláchnutá) |
|
veľká hrsť |
|
2 ČL |
|
2 ks (najemno nakrájané) |
|
z 1/2 ks citróna |
|
strúčik (pretlačený) |
|
pohár |
|
štipka |
|
čerstvo namleté |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Recept inšpirovaný knihu Šaláty na celý rok. Maslovú tekvicu zbavíme šupy a jadierok, nakrájame na menšie kocky a dáme pariť na 10 minút. Medzitým očistíme a umyjeme mrkvy, potom ich nakrájame na rezančeky a zhruba 4 minúty pred koncom parenia ich vložíme do hrnca k tekvici.
- 2
Veľké paradajky nakrájame na kocky, cherry prepolíme a vložíme do misy. Pridáme k nim fazuľu, zľahka osolíme a premiešame. Na taniere uložíme šalát. Tekvicovo-mrkvovú zmes vyberieme z pary, osolíme a naložíme na taniere.
- 3
Pridáme aj fazuľu s paradajkami a všetko posypeme hrozienkami a nasekanou jarnou cibuľkou. Na dressing zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, biely jogurt, soľ a čerstvo namleté čierne korenie. Dressingom pokvapkáme šalát, ozdobíme koriandrom a servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu