Jablkovo-hruškový koláč
Foto: sjumack
Keď sa pomiešajú jablká s hruškami, vznikne tento rýchly koláč, ktorý je plný ovocia a orechov. Robievam ho často najmä v sychravé dni - Zobraziť celý popisKeď sa pomiešajú jablká s hruškami, vznikne tento rýchly koláč, ktorý je plný ovocia a orechov. Robievam ho často najmä v sychravé dni - krásne prevonia celý byt a zlepší náladu.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z masla, múky, vajíčka a práškového cukru vypracujeme cesto a necháme ho v chladničke stuhnúť.
- 2
Kým cesto stuhne, ošúpeme jablká a hrušky, nakrájame na menšie kúsky, posypeme škoricovým cukrom a polejeme citrónovou šťavou.
- 3
Pomelieme orechy a zamiešame ich k jablkám a hruškám.
- 4
Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a pomocou valčeka a fólie prenesieme na okrúhlu nízku formu s vlnovkovým okrajom. Zvyšné cesto ešte raz vyvaľkáme a vykrojíme z neho napr. srdiečka, ktorými koláč na záver dozdobíme.
- 5
Zarovnáme okraj cesta s formou a po celej ploche cesta rovnomerne rozložíme jablká s hruškami. Navrch dáme srdiečka zo zvyšného cesta a posýpku (lyžica múky, lyžica masla, lyžica práškového cukru) a šupneme koláč do rúry vyhriatej na 180 °C na 35 - 40 minút.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Forma je 27 cm priemer. Je to Tefal, ale rada používam aj porcelánovú od Tescoma.
Děkuji.