Ovocný koláč
Ovocný koláč

Jablkovo-hruškový koláč

sjumack - bez fotkysjumack, 8. februára 2021
Jablkovo-hruškový koláč
Foto: sjumack

Keď sa pomiešajú jablká s hruškami, vznikne tento rýchly koláč, ktorý je plný ovocia a orechov. Robievam ho často najmä v sychravé dni - krásne prevonia celý byt a zlepší náladu.

10
porcií
60 minút
príprava
35 - 40 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g
125 g
125 g
2 ks
5 ks
80 g
0,5 dl
1 bal.
1 ks
Posýpka:
1 PL
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z masla, múky, vajíčka a práškového cukru vypracujeme cesto a necháme ho v chladničke stuhnúť.

  2. 2

    Kým cesto stuhne, ošúpeme jablká a hrušky, nakrájame na menšie kúsky, posypeme škoricovým cukrom a polejeme citrónovou šťavou.

  3. 3

    Pomelieme orechy a zamiešame ich k jablkám a hruškám.

  4. 4

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a pomocou valčeka a fólie prenesieme na okrúhlu nízku formu s vlnovkovým okrajom. Zvyšné cesto ešte raz vyvaľkáme a vykrojíme z neho napr. srdiečka, ktorými koláč na záver dozdobíme.

  5. 5

    Zarovnáme okraj cesta s formou a po celej ploche cesta rovnomerne rozložíme jablká s hruškami. Navrch dáme srdiečka zo zvyšného cesta a posýpku (lyžica múky, lyžica masla, lyžica práškového cukru) a šupneme koláč do rúry vyhriatej na 180 °C na 35 - 40 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík aj fotečka. Na zvednutí nálady je dobré cokoliv, natož koláč. Velikost formy by byla milá. Ta tvoje forma je velmi zajímavá, můžu na ní oči nechat.