Hruškový crumble

elixir - fotkaelixir, 14. marca 2013
Hruškový crumble
Foto: elixir

Jedna z mnohých variácií na crumble, ovocnú pochúťku s rýchlou prípravou.

2
porcie
5 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks (väčšia)
60 g
40 g
0,5 ČL
1 štipka
40 g
Ozdoba (nemusí byť):
 (alebo puding)




Postup

  1. 1

    Hrušku si nakrájame a rozdelíme do nádob na pečenie.

  2. 2

    Vločky, škoricu, soľ a cukor najskôr zmiešame samotné, potom primiešame aj maslo. Snažíme sa to čo najviac pospájať. Vzniknutú zmes rozdelíme a nasypeme na hruškové kúsky.

  3. 3

    Dáme piecť. Po dopečení môžeme dať na vrch šľahačku, prípadne zaliať pudingom a dekorovať ovocím.

Diskusia k receptu

lusinkab
Tak toto sa mi paci :-) rychle a chutne,ja zvyknem robit ale pridavam k tomu este muku a niekedy aj kokos ale takto bez muky to je urcite super :-) vyskusam :-)
elixir
Toto sa oplatí vyskúšať, nejde tam veľa surovín a sladkosť takmer bez práce. Hlavne tie pečené hrušky chutia vynikajúco, keď nasajú trošku z toho sladkého škoricového masla, mňam... tuším dnes spravím znovu :)
ywett
to musí byť dobrota a ja by som aj s tou ozdobou :-)
jerica
Rychle pochúťka, k poobedňajšej sieste . Uložím si recept .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia