Ružickový kel a zelená fazuľka s mätovým maslom
Foto: pejoluck
Hľadáte spôsob ako vyparádiť Váš ružičkový kel? Tento jednoduchý recept Vám ukáže ako na to. Deti ho budú milovať!
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vodu vo veľkom hrnci privedieme do varu, pridáme očistený ružičkový kel a trošku osolíme. Znova privedieme do varu a necháme vrieť 3 minúty. Pridáme natenko nakrájanú fazuľku, opäť privedieme do varu a necháme vrieť ďalšie 2 minúty.
- 2
Scedíme zeleninu a necháme ju pod studenou tečúcou vodou občerstviť. Scedíme znova a necháme odstať v miske, kým sa nebude servírovať.
- 3
Roztopíme maslo a zmiešame ho s nasekanou mätou. Necháme stuhnúť v chladničke.
- 4
Pred podávaním dáme ružičkový kel a fazuľku do veľkej misky. Prikryjeme a zahrejeme v mikrovlnke na najvyššom stupni cca 3-4 minúty, pričom premiešame v polovici varenia. Presypeme do servírovacej nádoby a navrch pridáme mätové maslo a dochutíme korením a soľou podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu