Foto: niniatko
Recept ľahký a chutný. Prvýkrát som ho jedla u tety na oslave. Možnože už tu je pridaný, no opakovanie matka múdrosti :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. (vegeta nemusí byť, ja osobne dávam skutočne len trošku) - pri niektorých surovinách neuvádzam množstvo. Každý si dá, koľko uzná za vhodné a koľko mu vyhovuje.
-
2
Do misky si dáme kyslú smotanu, tavené syry (ja som tentokrát nepoužila nivu, ale už tavený syr nivu), mozarellu nakrájanú na malé pásiky, trochu vegety a sušený cesnak. Všetko spolu zmiešame.
-
3
Cibuľu nakrájame na drobno, papriku na malé kocky (nekrájame celú) a nasekáme pažítku. Všetko spolu zmiešame. Ak chceme mať zmes viac farebnú, použijeme červenú cibuľu.
-
4
Slaninu nakrájame na kocky a opečieme. Potom ju pridáme do zmesi a zamiešame. Výpek zo slaninky si odložíme.
-
5
Zo žemlí odkrojíme vrch.
-
6
Vyrežeme okolo obvodu kruh.
-
7
A vydlabeme stred lyžičkou.
-
8
Naplníme zmesou a priklopíme klobúčikom, ktorý sme odkrojili.
-
9
Poukladáme na plech spolu s vydlabanou striedkou. Vrch polejeme výpekom zo slaninky.
-
10
Francúzsku bagetku si nakrájame šikmo, uložíme na plech a tiež polejeme výpekom. Pečieme približne na 180°C, pokým nebudú pekne do zlata.
-
11
Do zmesi si môžete dať čokoľvek. Skúšali sme rôzne tvrdé syry. Údené i neúdené. Taktiež sme dávali i pokrájanú paradajku, i s ňou to bolo dobré. I suchý salám miesto slaniny. Dá sa experimentovať :-)
Diskusia k receptu