Zapečené žemličky fotorecept

niniatko - bez fotkyniniatko, 30. marca 2013
Zapečené žemličky (fotorecept)
Foto: niniatko

Recept ľahký a chutný. Prvýkrát som ho jedla u tety na oslave. Možnože už tu je pridaný, no opakovanie matka múdrosti :)

10
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

10 ks
2 ks
2 ks
2 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. (vegeta nemusí byť, ja osobne dávam skutočne len trošku) - pri niektorých surovinách neuvádzam množstvo. Každý si dá, koľko uzná za vhodné a koľko mu vyhovuje.

    Zapečené žemličky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky si dáme kyslú smotanu, tavené syry (ja som tentokrát nepoužila nivu, ale už tavený syr nivu), mozarellu nakrájanú na malé pásiky, trochu vegety a sušený cesnak. Všetko spolu zmiešame.

    Zapečené žemličky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu nakrájame na drobno, papriku na malé kocky (nekrájame celú) a nasekáme pažítku. Všetko spolu zmiešame. Ak chceme mať zmes viac farebnú, použijeme červenú cibuľu.

    Zapečené žemličky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Slaninu nakrájame na kocky a opečieme. Potom ju pridáme do zmesi a zamiešame. Výpek zo slaninky si odložíme.

    Zapečené žemličky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zo žemlí odkrojíme vrch.

    Zapečené žemličky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyrežeme okolo obvodu kruh.

    Zapečené žemličky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A vydlabeme stred lyžičkou.

    Zapečené žemličky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Naplníme zmesou a priklopíme klobúčikom, ktorý sme odkrojili.

    Zapečené žemličky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Poukladáme na plech spolu s vydlabanou striedkou. Vrch polejeme výpekom zo slaninky.

    Zapečené žemličky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Francúzsku bagetku si nakrájame šikmo, uložíme na plech a tiež polejeme výpekom. Pečieme približne na 180°C, pokým nebudú pekne do zlata.

    Zapečené žemličky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Do zmesi si môžete dať čokoľvek. Skúšali sme rôzne tvrdé syry. Údené i neúdené. Taktiež sme dávali i pokrájanú paradajku, i s ňou to bolo dobré. I suchý salám miesto slaniny. Dá sa experimentovať :-)

Diskusia k receptu

korbacik
Včera som robila na večeru:) Ale tie pôvodné - od p. Dančiaka. Je to fakt pochúťka. Pekný deň:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia