
Sedliacka krkovička
Z krkovičky nakrájame plátky, osolíme ju, okoreníme a posypeme paprikou. Do vymasteného pekáča vložíme...

Najchrumkavejšie chrumkáčiky
V sobotu čakám návštevu brata s rodinou... upiekla som slané pečivko, ktoré je plné...

Šošovicovo-šampiňónový šalát
Sosovicu uvarime domakka, asi 20-25 minut. Scedime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia. Sampinony...

Tatranská pečená tekvica
Tekvicová sezóna je stále v plnom prúde. Je to výborný antioxidant plný vitamínov a minerálov a...

Vegan cestoviny s medvedím cesnakom
Zdravý, rýchly, jednoduchý a výborný recept na cestoviny. Vznikol z , , toho, ...

Slivkový koláč
Viem že tých slivkových koláčov je tu habadej, ale nedalo mi, nepodeliť sa s tým mojím,...

Živánska
Z oleja, piva, horčice a korenia vytvoríme marinádu, v ktorej 6 hodín necháme odstáť...

Lahodný domáci syr s bylinkami
Toto je rýchly a naozaj výborný recept na domáci syr, ktorý si môžete pripraviť bez syridla...

Vyprážané rybie filé v citrónovo-pertržlenovej strúhanke a pečené zemiaky
Rybie filé je chutné a iné keď sa obalí v citrónovo-petržlenovej strúhanke

Pečená fašírka
Cibuľu nakrájame na kocky (veľkosť podľa chuti), zmiešame s mäsom, vajíčkami, strúhankou a korením....

Pour féliciter rezy
Tento zákusok som originál našla v časopise Televízia, pod názvom vianočné rezy, lenže ja som...

Bravčovinky na čínsky spôsob
Recept pochádza z vlastnej kulinárskej kuchyne ako jeden z následných receptov pôvodného využitia bravčového mäsa z bravčovej...

Brutálna praženica
kúpime 10 vajec musíme mať, olej (olivový od panny čiže panenský-ťažko sa zháňa), trošku...

Špargľový krém s kuracím mäsom
Špargľa je ľahko stráviteľná. Je bez tuku a obsahuje len málo kalórií. Práve preto je...

Bezlepkové pirohy varí Fero Joke
Tieto sexi pirohy jednoducho musíte vidieť! Výbuch známeho markizáka mal ostať mimo kamier.

Vaječná polievka s mrkvou
V hrnci rozpustíme maslo, nasypeme do neho hladkú múku a za stáleho miešania pripravíme svetlú zápražku,...

Krémová polievka z mrkvy, cvikle a tekvice
Na obed polievky nejedávam, stačí mi hlavné jedlo, tak som si ich začala variť na...

Penne s baklažánom a hovädzím mäsom
Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne vypotiť. Na olivovom...

Krehký cuketový chlebíček
Máte zásobu cukiet a neviete čo s ňou? Cuketový chlebíček je to pravé. Nie je ani...

Pstruh na citrónovom masle
Ked ryba, vždy čerstvá a nie mrazená plná vody. A ked sladkovodná, prečo nie pstruh.

Kuracinka s bazalkou v cestíčku
Máme radi hydinu a preto je dosť často u nás na stole ako hlavné jedlo.

Raňajkový mozoček
Málokedy dostať bravčové mozočky, nakoniec sa nám to podarilo a dnešné raňajky boli na stole.

Šalát z pečených paprík a pečeného baklažánu
čo dodať?fantastický, kto okúsil-stal sa závislým. :)

Brokolica so šampiňónmi a pórom
Najprv si zlahka na suchej panvici opecieme sezamove semena. Len tolko, aby zavonali, nesmu...

Slivková baba
Jeden veľmi starý, babičkovský recept zo zemiakov v pôvodnej verzii. Vy si tam môžte popridávať...

Nátierka z bôbu
Veľmi mi chutí bôb varený alebo opražený a osolený. Skúsila som z neho urobiť nátierku...

Dusené kelové zemiaky
Kelový prívarok jedávame s fašírkou, ale dnes som mala bravčovú krkovičku na cesnaku, tak som...

Placka k Placke - Obzerance
Jeden z motívov na moje ´zeleninové rezne´ nazvaný podľa toho ako si môj chlap obzeral tanier zo...

Cesnaková polievka z kalabasy - indickej uhorky
Priniesla som si zo záhrady kalabasu a hľadala som recepty, čo z nej urobiť. Je...

Piškótové donuty s gaštanovým krémom
Tvar donutiek sa mi veľmi páči. Pred zimnými sviatkami som si kúpila formu na donuty, pretože som chcela vyskúšať zdravšie brokolicové donuty. K týmto zdravším som sa ešte nedostala (brokolica už čaká v chladničke), zato som už skúšala donuty z piškótového cesta...

Cviklovo-vajíčkový šalát
Príprava šalátu:zemiaky nastrúhať a vajíčka tiež, pridáme cviklu tatarku a trošku chrenu a dobre rozmiešame, tatarka a...

Veľkonočný slaný tvarohový koláč - slaný cheesecake
Tento "syrovník" je tradičným Veľkonočným pokrmom , ktorý sa zvykne pripravovať v najvýchodnejších častiach Slovenska...