Foto: sonulienka
Manžel je Ján, tak víkend patril jemu. Piekla som sladké, slané - zišla sa celá rodina. Tento zákusok teda - inšpiráciu som si vzala tu Zobraziť celý popisManžel je Ján, tak víkend patril jemu. Piekla som sladké, slané - zišla sa celá rodina. Tento zákusok teda - inšpiráciu som si vzala tu na vareche.sk od Cica2 - piekla podobný, ale použila kyslú smotanu a tvaroh. Ja som si kúpila v Lidli Mascarpone 500 g, tak som ho použila. A tu je recept.
na 175 °C
Postup
-
1
Najprv som si tradične upiekla piškótu, nepopisujem podrobne nechcem sa opakovať, lebo to už tu mám - napríklad v tomto recepte Torta pre vnučku bezlepková.
Keď bola piškóta upečená odmerala som si podľa formy, koľko budem potrebovať na vrch a potom to bude spodok zákuska a odkrojila presne a nechala vychladnúť. Zbytok piškóty som zavinula na roládu.
Keď bola roláda vychladnutá, som ju roztočila a naplnila Nutellou. Môžete aj, ak máte domáci jahodový lekvár, naplniť tým, ja som nemala tak som použila Nutellu. Toto použila aj Cica2.
Nakrájame si jahody a začneme robiť mascarponový krém. Dáme si napučať želatínu a urobíme ju presne podľa návodu na obale. Potom si do tuha vyšľaháme šľahačku, ktorú spojíme s mascarpone a tvarohom a dve - tri PL práškový cukor podľa toho, ako máte radi sladké a asi z polovice citróna šťavu. Ihneď, ako dáme zo sporáka dole zohriatu želatínu pridáme k nej 3 PL mascarpone krému, dobre rozmiešame a vylejeme do všetkého krému. Dobre rozmiešame. Formu si vystelieme potravinárskou fóliou, na spodok dáme mascarpone krém, na to do stredu dáme nutellovú roládu a po krajoch nakrájané jahody. Znovu dáme krém po bokoch znovu jahody. Na koniec potrieme krémom a na vrch dáme piškótu ktorú sme si presne odkrojili na začiatku podľa formy.
Dáme na 2 hodiny do mrazničky a po dvoch hodinách do chladničky. Ja som asi po 8 hodinách už roládu vybrala urobila som si červenú želatínu podľa návodu na vrch som dala jahody a na to červenú želatínu.
No a koniec veľmi nám chutila taká osviežujúca v tomto teple. -
2
Ešte jeden pohľad.
-
3
Takto vyzerá, keď ho vyberiete z formy.
Diskusia k receptu