Foto: alzbetty
Príliš mäsová kuchyňa v školskej jedálni nevyhovuje mojej priveľmi vegetariánskej duši, preto si vždy obedíky nosím so sebou do školy (aby som neumrela od Zobraziť celý popisPríliš mäsová kuchyňa v školskej jedálni nevyhovuje mojej priveľmi vegetariánskej duši, preto si vždy obedíky nosím so sebou do školy (aby som neumrela od hladu :D). Zvyčajne sa činí mama, dnes ráno som si pekne privstala a navarila ja :D hlavne že sa mi na to vrhli spolužiačky a takmer som bola bez obedu :D
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky dôkladne umyjeme a aj so šupkou uvaríme domäkka. Cuketu nakrájame na tenké prúžky, mrkvu, petržlen očistíme, nakrájame tiež na prúžky. Z papriky vyberieme jadierka a nakrájame na pásiky.
- 2
Zeleninu zamiešame s olejom a koreninami, necháme odstáť, pokým sa zemiaky neuvaria. Zemiaky scedíme a zamiešame s olejom, soľou a korením.
- 3
Zeleninu opečieme na teflónovej panvici domäkka, aby bola mierne chrumkavá. Potom ju odložíme a rovnako opečieme aj zemiaky, aby chytili peknú kôrku. Všetko spolu zamiešame, ochutíme citrónovou šťavou a posypeme bazalkou.
- 4
TIP: môžete použiť akúkoľvek dostupnú čerstvú zeleninu (brokolica, karfiol, tekvica...)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
každopádne, tvoj recept je super a určite sa ním nechám inšpirovať, lebo obedy do školy si tento rok budem musieť nosievať aj ja. ja si pridám ešte trocha fazule, tá mi tam celkom pasuje :)) ale prezraď , ty si obed máš kde v škole prihriať ? lebo ak nie, potom to nie je teplý šalát :-)))