Medovníčky

inuska - bez fotkyinuska, 8. decembra 2016
Medovníčky
Foto: inuska

Tieto medovníky ma nikdy nesklamali, sú mäkké a chutné.

30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
180 g
3 PL
2 ks
2 vrchovaté ČL
2 vrchovaté ČL
1 ČL
125 g
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Všetko spolu zamiesiť a vypracované cesto zabaliť do fólie. Necháme v chladničke do druhého dňa.

  2. 2

    Pred pečením si cesto vyberieme a necháme ho odstáť v izbovej teplote cca pol hodinu. Rúru si predhrejeme na 180 °C .

  3. 3

    Cesto si na pomúčnenej doske vyvaĺkáme na hrúbku 0,5 cm a povykrajujeme. Uložíme na plech a pečieme 8 až 10 min. na 180 °C. Hneď po upečení potrieť 1 rozšĺahaným vajíčkom.

Diskusia k receptu

haji
Receptů na perníčky není nikdy dost, máš je krásné a určo výborné, jsi šikulka!
1x inuska
inuska
@Haji (9.12.2016 10:23)

Ďakujem,sú naozaj výborné a hlavne ich mám už vyskúšané.Jednu chybu majú,že neviem či ostanú do vianoc ;-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Čas na pečenie medovníčkov je síce už za nami, ale pre mňa sú aktuálne celý rok. Tvoje medovníčky sú ozaj prekrásne, škoda ich aj zdobiť. Majú peknú farbu aj tvar si zachovali. Myslím, že si do nich dala aj kakao aby boli tmavšie. V recepte ho neuvádzaš. :)
1x inuska
inuska
Ahoj Esi,dakujem pekne pochvalu ☺...moje medovnicky su bez kakaa,preto kakao nieje v recepte ,farbu maju aj tak peknu medovnikovu ☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia