Foto: anikahl18
Na základe receptu "victoria sponge" z malými úpravami.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
100 g |
|
100 g (selfrising) |
|
100 g (stock) |
|
1 PL |
|
180 g |
|
100 g |
|
1 bal (ak nemáte múku s práškom do pečiva) |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Vajce, cukor a maslo poriadne vymiešame do peny. Pridáme múku, prášok a kakao a rýchlo premiešame (koláč je tak nadýchaný).
- 2
Vylejeme do formy (priemer 20 cm), môžeme potriasť, aby bola zmes rovnomerná. Pečene na 180 C na 20 - 25 min. Po upečení vyberieme a vychladíme na mriežke.
- 3
Rozpustime si čokoládu nad parou, necháme trocha vychladnúť a pridáme Philadelphiu - poriadne premiešame. (Namiesto Philadelphie môže byť aj ricotta, aby bola plnka ľahšia alebo mascarpone, to bude ale sýtejšia plnka.)
- 4
Koláč rozkrojime na polovicu a obidve polovice natrieme džemom. Na džem natrieme plnku. (Ja som robila kôpky s malou lyžičkou a potom rýchlo prebehla nožikom.) Prikryjeme druhou polovicou koláča, trochu pritlačíme. Vrch by sa mal posypať práškovým cukrom, ja som ho nechala bez cukru. Položíme na papierovú podložku na pečenie s priemerom 20 cm.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nie je iná verzia na Victoria sponge . Táto je len moja, kedže nemám rada svetle piškótové cesto. Originál je svetla a z džemom . Šľahačku dávaju niekedy ale nie v originálnom recepte.
Môže byt aj vlastná značka ak robia ako Tesco , Billa Atd