Čokoládový na základe receptu (victoria sponge)

anikahl18 - fotkaanikahl18, 4. mája 2016
Čokoládový na základe receptu (victoria sponge)
Foto: anikahl18

Na základe receptu "victoria sponge" z malými úpravami.

8
porcií
10 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
100 g
100 g (selfrising)
100 g (stock)
1 PL
180 g
100 g
1 bal (ak nemáte múku s práškom do pečiva)
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajce, cukor a maslo poriadne vymiešame do peny. Pridáme múku, prášok a kakao a rýchlo premiešame (koláč je tak nadýchaný).

  2. 2

    Vylejeme do formy (priemer 20 cm), môžeme potriasť, aby bola zmes rovnomerná. Pečene na 180 C na 20 - 25 min. Po upečení vyberieme a vychladíme na mriežke.

  3. 3

    Rozpustime si čokoládu nad parou, necháme trocha vychladnúť a pridáme Philadelphiu - poriadne premiešame. (Namiesto Philadelphie môže byť aj ricotta, aby bola plnka ľahšia alebo mascarpone, to bude ale sýtejšia plnka.)

  4. 4

    Koláč rozkrojime na polovicu a obidve polovice natrieme džemom. Na džem natrieme plnku. (Ja som robila kôpky s malou lyžičkou a potom rýchlo prebehla nožikom.) Prikryjeme druhou polovicou koláča, trochu pritlačíme. Vrch by sa mal posypať práškovým cukrom, ja som ho nechala bez cukru. Položíme na papierovú podložku na pečenie s priemerom 20 cm.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Poznam ho trosku inak: bez kakaa, ako piskotovu tortu s dzemom a slahackovym kremom. Chodievala som nan v UK. Ma zaujimavu historiu. Mam kdesi aj recept od jednej anglicanky nan, musela by som pokutrat. Ale je mozne, ze robia aj cokoladove verzie. Tuto nepoznam, ale tesim sa receptu,vyzera velmi dobre.
@Marianne (5.5.2016 06:55)
Nie je iná verzia na Victoria sponge . Táto je len moja, kedže nemám rada svetle piškótové cesto. Originál je svetla a z džemom . Šľahačku dávaju niekedy ale nie v originálnom recepte.
Pozerám na staršie recepty. Prepáč ze som neodpovedala keď si písala. Philadelphia je značka pomazankoveho syru. Neviem presne aké značky mliečnych výrobkou používaš .@Verblunka (5.9.2016 15:00)
Môže byt aj vlastná značka ak robia ako Tesco , Billa Atd

Pridaj komentár k receptu: