Gaštanový zákusok
Gaštanový zákusok

Gaštanové rezy

ajuschka - fotkaajuschka, 12. januára 2021
Gaštanové rezy
Foto: ajuschka

Akosi sme sa tento rok prekonali, a už prvý januárový týždeň nám došli vianočné koláče. Dávno som nerobila nič s gaštanovým pyré, tak som Zobraziť celý popisAkosi sme sa tento rok prekonali, a už prvý januárový týždeň nám došli vianočné koláče. Dávno som nerobila nič s gaštanovým pyré, tak som pokombinovala dostupné možnosti, a vyšli z toho naozaj výborné rezy :)

20 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

1 bal. mrazené
2 bal. ochutené
1,5 bal.
1 bal.
1 ks malé
1-2 PL
2 bal.
1-2 PL
1 bal.
1 PL




Postup

  1. 1

    Rozmrazené lístkové cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu - ja som piekla v obdĺžnikovej zapekacej mise, lebo všetky plechy sú na toto množstvo priveľké. Misa má rozmery asi 20x30 cm. Okraje cesta treba vyhnúť dohora, vyšľahaná plnka je úplne tekutá. Spodok cesta popicháme.

  2. 2

    Gaštanové pyré a kyslú smotanu spolu vyšľaháme a skontrolujeme či je pre nás zmes dosť sladká. Ja nemám rada príkro sladké koláče, takže sladím len veľmi nežne. Podľa chuti teda pridáme kryštálový cukor. Do hladkého krému primiešame Zlatý klas a jedno malé vajce. Môj krém bol po upečení dosť tvrdý - pevný, tak nabudúce skúsim vajce vynechať. Nechám to na vás.

  3. 3

    Krém nalejeme na cesto a pečieme pomaly, tak na 160 stupňoch cca pol hodiny - treba sledovať kedy zozlatnú okraje cesta a spevnie krém.

  4. 4

    Upečený zákusok necháme úplne vychladnúť. Vyšľaháme si šľahačku, podľa chuti ju dosladíme, a pridáme plátkovú želatínu pripravenú podľa návodu na obale. Šľahačku natrieme na úplne vychladnutý zákusok, poprášime jemne kakaom na ozdobu a odložíme na pár hodín do chladničky

Diskusia k receptu

marienka44
Ja mam kupene varene gastany z Kauflandu, vakuove balenie. Trochu chyba z nich, robila soim gastanove rozky. Banujem, lebo gastany v roztekoch nie je vobec citit, recept som mala zo stranky Dobru chut. Zbytok by som rada spotrebovala. Ale neviem, ako tvoj recept upravit.
ajuschka
@marienka44 (13.1.2021 12:33)

trosku neskoro, ale mozno tie gastany este mas :) skus ich pomliet na pyre a dosladit, podla mna to pojde :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia