Gaštanové rezy
Foto: ajuschka
Akosi sme sa tento rok prekonali, a už prvý januárový týždeň nám došli vianočné koláče. Dávno som nerobila nič s gaštanovým pyré, tak som Zobraziť celý popisAkosi sme sa tento rok prekonali, a už prvý januárový týždeň nám došli vianočné koláče. Dávno som nerobila nič s gaštanovým pyré, tak som pokombinovala dostupné možnosti, a vyšli z toho naozaj výborné rezy :)
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Rozmrazené lístkové cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu - ja som piekla v obdĺžnikovej zapekacej mise, lebo všetky plechy sú na toto množstvo priveľké. Misa má rozmery asi 20x30 cm. Okraje cesta treba vyhnúť dohora, vyšľahaná plnka je úplne tekutá. Spodok cesta popicháme.
- 2
Gaštanové pyré a kyslú smotanu spolu vyšľaháme a skontrolujeme či je pre nás zmes dosť sladká. Ja nemám rada príkro sladké koláče, takže sladím len veľmi nežne. Podľa chuti teda pridáme kryštálový cukor. Do hladkého krému primiešame Zlatý klas a jedno malé vajce. Môj krém bol po upečení dosť tvrdý - pevný, tak nabudúce skúsim vajce vynechať. Nechám to na vás.
- 3
Krém nalejeme na cesto a pečieme pomaly, tak na 160 stupňoch cca pol hodiny - treba sledovať kedy zozlatnú okraje cesta a spevnie krém.
- 4
Upečený zákusok necháme úplne vychladnúť. Vyšľaháme si šľahačku, podľa chuti ju dosladíme, a pridáme plátkovú želatínu pripravenú podľa návodu na obale. Šľahačku natrieme na úplne vychladnutý zákusok, poprášime jemne kakaom na ozdobu a odložíme na pár hodín do chladničky
Tiež gaštanový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
trosku neskoro, ale mozno tie gastany este mas :) skus ich pomliet na pyre a dosladit, podla mna to pojde :)