Mäkké Miškine medovníčky

miskalka1 - fotkamiskalka1, 7. decembra 2011
Mäkké Miškine medovníčky
Foto: miskalka1

Tieto medovníčky sú chuťovo výborné a sú hneď mäkké. Ja neviem zdobiť veľmi odborne ale robím to z lásky a z radosti Vianoc.

30 minút
príprava
7 minút
na 190 °C

Suroviny

500 g
120 g
170 g
120 g
2 ks
štipka
1 KL
1/2 KL
1/2 KL
1/2 KL
1/2 KL
1/2 KL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prichystáme si všetky suroviny.

    Mäkké Miškine medovníčky  - obrázok 1
  2. 2

    Do misky preosejeme múku a práškový cukor a pridáme všetky koreniny a sodu bikarbónu, spolu premiešame.

    Mäkké Miškine medovníčky  - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme med, margarín, vajíčka a spacujeme cesto.

    Mäkké Miškine medovníčky  - obrázok 3
  4. 4

    Zo začiatku sa Vám môže zdať, že cesto sa rozsýpa a nedá sa spojiť ale nebojte sa, pekne sa spojí.

    Mäkké Miškine medovníčky  - obrázok 4
  5. 5

    Na pomúčenej doske rozvaľkáme po častiach cesto na hrúbku asi 1/2 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme na plech vyložený papierom.Ja medovníčky potieram vajíčkom po učení ešte za horúca.

    Mäkké Miškine medovníčky  - obrázok 5
  6. 6

    Keď sa medovníčky upečú nech sa páči môžeme ich začať zdobiť. Prajem Vám dobrú chuť a pekné sviatky :)

    Mäkké Miškine medovníčky  - obrázok 6

Diskusia k receptu

damisa
vyskúšam vyzerajú dobre, nepodceňuj sa
eva53
my nikdy nezdobíme,máme radi také "natur", tvoje sú krásne
miskalka1
Ja sa nepodceňujem len vravím že nie su ako od profíka :) ďakujem pekne. Ja som pár tiež nechala také "natur" také čo sa môžu zjesť aj hned :)
anajka
Vyzerajú dobre a podľa ingredencii musia chutiť výborne. Dôležité je, že sú mäkké hneď a netreba ich uležať.
bertinka
jaj,tak tvoje su nadherneeeeeee,oproti tomu,ako moje vyzeraju po zdbeni,ale tiez ich robim s laskou...