Foto: babkamt
na 180 °C
Postup
-
1
1 hrnček = 250 ml
0,5 hrnčeka cukru, 2 vajíčka a 70 g zmäknutého masla som vymiešala do peny. Do druhej misky som dala polohrubú múku, 1 čl sóda bikarbóny a 2 čl kakaa. Očistila som si jednu väčšiu mladú mrkvu. -
2
Mrkvu som na jemno nastrúhala.
-
3
K mase som pridala lieskové orechy - 3 pl kopcom. Masu som premiešala.
-
4
Pridala som strúhanú mrkvu.
-
5
Ešte som pridala 2 pl kyslej smotany.
-
6
Do masy som primiešala múku so stipkou soli a 1 čl sóda bikarbóny.
-
7
Formu 25,5 x 3,5 cm som vystlala papierom na pečenie. Vložila som do nej pripravené cesto.
-
8
Cesto som uhladila od stredu ku krajom, aby sa mi korpus v strede nevydul. Jemne som formou pobúchala po pracovnej doske.
-
9
Rúru som vyhriala na 180 °C. Koláč som piekla 25 minút. Upečený som preložila na mriežku, kde som ho nechala vychladnúť.
-
10
Z 300 ml mlieka a čokoládového pudingu s 2 pl cukru a 2 čl kakaa som uvarila hustý puding. Do horúceho som vmiešala asi 50 g masla a jednu kyslú smotanu.
-
11
Na vrch som nastrúhala Margot čokoládu.
-
12
Takto vyzerá korpus v reze.
Recept výborný, popis bezva a výsledný koláč prudce jedlý. Poleva - krém odlehčený a to mě zajímá. Jsi šikulka! Díky za receptík.
V poslednej dobe som si obľúbila jednoduché koláčiky, rýchle na prípravu. Teraz na jar je dosť práce na záhrade, takže mi vyhovuje tento typ koláčov. Plnka nie je ťažká, je v nej len trochu masla na zjemnenie. Čokoláda plnku pekne ochutila. @Marianne ako by si si ho zjednušila? Ďakujem za komentár.
Vdaka za super recept. Prajem vsetko dobre v novom roku.
Ďakujem za správu, že koláčik chutil. Tiež prajem všetko dobré v novom roku. Pekný večer.