
Morčacie stehno s pomarančovou omáčkou a pečenými jabĺčkami
Ďalší z mojich vydarených experimentov, mix vôní, ktoré sa dokonale spojili a vytvorili ešte lahodnejšiu...

Krtkove mafiny
Nielen pre rozžiarené detské očká, ale aj pre veľkých maškrtníkov máme vynikajúci a pritom jednoduchý recept...

Cviklová polievka
Cviklu milujem od malička. Tá farba, chuť a sila z nej, to je život!...

Super šťavnatá banánovo-tvarohová bábovka bez pridanej múky a tuku
Jeden z úplne najobľúbenejších receptov z mojej stránky a kníh. Táto bábovka je super šťavnatá, ...

Záhradnícky rezeň
Jedlá tohto druhu patria k mojim najobľúbenejším, všetko dáte do jedného "hrnca" šupnete do trúby a...

Boloňské špagety
Na oleji, alebo masle si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a nastrúhaný celer a mrkvu.

Dlho kysnutý kváskový chlieb
V úvode musím poznamenať, že kvások je pre mňa novinkou. Kváskujem veľmi krátko, toto...

Ratatouille na plechu
Tento recept je z časopisu Dobré jedlo, ale keďže to je asi najlepší recept na ratatouille,...

Koláč s kofolou
Recept na kofolak mam uz strasne -prestrasne davno, ale dlho som ho nerobila. Ked som si tak...

Košovská pochúťka
Typicky recept podľa rozprávania kamaráta pochádzajúceho z Koša pri Prievidzi. Stým, že sa pridávajú aj...

Vanilkovo-orechové rožky
Zmäknutý Palmarin vymiešame metličkou s vajciami, práškovým a vanilínovým cukrom. K hmote pridáme múku, ...

Hovädzie na zelenine s pečenou knedľou
Tento recept mám už veľmi dávno, ani neviem od koho. Pôvodný recept je na mäso...

Šťavnatý jablkový koláč s bielkovou penou
Ďalšie moje pečenie jablkového koláčika, ktorý nesklame ani najnáročnejších.

Fašírky
Do misky si dáme mäso, pridáme vajíčka, rozpučený cesnak, nasekanú cibuľu, rozmočený chlieb,...

Španielske vtáčky
Karé nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plat dáme kúsok uhorky,...

Flank steak s dijonskou omáčkou
Už som sa dlho chystala na tento kus mäsa, v stredu som kúpila chladený zatavený balík,...

Cestoviny s tuniakom a zeleninou
Cestoviny vretienka uvaríme v osolenej vode, odkvapkáme pridáme olivový olej. Nakrajanú zeleninu a tuniaka premiešame k cestovinám...

Pečený diviak na zázvorovo–medovej omáčke
Rúru rozohrejeme na 130 0C. Jednu cibuľu prešpikujeme klinčekmi. Mäso prudko opečieme na oleji, ...

Chrumkavé veterníčky s čokoládovým krémom
Krehké cesto: Zmäknuté maslo vyšľahajte spoločne s cukrom, potom zapracujte múku. Rukami vypracujte krehké...

Polievka krúpová s hríbmi sviatočná
Túto polievku mám od Jozka2. Je to veľmi dobrá polievka. Jadro polievky zostava niečo...

Slivky bez cukru a vody
Zavárané a hotové na koláč. Tohoto roku máme neskutočne veľa sliviek. Pri pečení koláčov sa...

Talianske cestoviny so zeleninou
Toto jedlo je veľmi obľúbené v našej rodine, je rýchlo urobené, zdravé a veľmi chutné....

Knedľa z mikrovlnky
Recept na tento knedlík mám od kolegyne. Osobne oceňujem veľmi jednoduchú a rýchlu prípravu, ktorú...

Tatarák z hlivy
Nadrobno pokrájanú cibuľku opražíme, potom pridáme cesnak. Ďalej pridáme na malé kúsky pokrájané hlivy a...

Králik na smotane s haluškami
Marináda: prevaríme 2 litre vody, do ktorej pridáme mleté čierne korenie, soľ, oregano, ...

Soté z panenky à la Picúr
Primáš kapely Cigánski Diabli Štefan „Picúr“ Banyák pripraví soté z panenky.

Lahodná nátierka z údenej makrely
Nátierok z údenáča je tu viacej, na túto však nedám dopustiť, je výborná nielen na...