Foto: nanacel
naša obľúbená slivková omáčka tentokrát v kombinácii s bravčovým stehnom
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäsko si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán.
- 2
Na oleji speníme cibuľku. Potom prudko opečieme plátky mäsa, pridáme slivky nakrájané na polovice. Jemne podlejeme, necháme dusiť kým mäso zmäkne a slivky sa začnú rozpadávať.
- 3
Keď chceme viac omáčky, pridáme ešte vodu a zahustíme slivkovým lekvárom. Dochutíme vegetou. Kto má rád pikantné, môže nakoniec pridať trocha chilli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu