Bravčový plátok so slivkami

nanacel - fotkananacel, 29. februára 2012
Bravčový plátok so slivkami
Foto: nanacel

naša obľúbená slivková omáčka tentokrát v kombinácii s bravčovým stehnom

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

 alebo solčanka




Postup

  1. 1

    Mäsko si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán.

  2. 2

    Na oleji speníme cibuľku. Potom prudko opečieme plátky mäsa, pridáme slivky nakrájané na polovice. Jemne podlejeme, necháme dusiť kým mäso zmäkne a slivky sa začnú rozpadávať.

  3. 3

    Keď chceme viac omáčky, pridáme ešte vodu a zahustíme slivkovým lekvárom. Dochutíme vegetou. Kto má rád pikantné, môže nakoniec pridať trocha chilli.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
mnam, toto vypada prudko jedle
rybarkuchar
Trvalo mi dosť dlho, kým som nabral odvahu kombinovať mäso s ovocím. Mám niekoľko vyskúšaných podobných receptov a môžem len vrelo doporučiť. Kombinácia mäso, ovocie, čili je ťažko poraziteľná.
izabella929
podobné so slivkami som už aj ja vyskúšala a veru, nemá to chybu.-))máš to pekné.-)
helca103
tiež poznám podobné recepty a milujem kombináciu mäsa a ovocia. Aj tento sa mi páči a slivky som akurát dnes kúpila. KK
tamik
veľmi chutná kombinácia, tiež dávam 5 hviezdičiek :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia