Veľkonočný chlieb fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 8. marca 2016

Tento veľkonočný chlieb chystáme už deň vopred. Výhodu má, že ho len krájame a ohrejeme. Máme menej práce na Veľkonočný pondelok. A samozrejme ma Zobraziť celý popisTento veľkonočný chlieb chystáme už deň vopred. Výhodu má, že ho len krájame a ohrejeme. Máme menej práce na Veľkonočný pondelok. A samozrejme ma aj výhodu, ten kto ho je, nenamrví po koberci ako z obloženého chlebíka. Ruku na srdce, koľkí ste nahnevaní, že sa mrvia sendviče. Aj ten, kto ho papá, je nahnevaný sám na seba, ako omrvinky idú všade.

5-10 podľa hladu
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
150 g
4 ks
2 ks
80 g
500 g
3 PL (alebo plnotučná)
1,5 PL
 na potretie
 na potretie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Plus nejaké žemle naviac na zvyšok plnky. Krkovicu som mal domácu tak som ju vopred uvaril.

    Veľkonočný chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krkovičku, sýr, vajcia uvarené na tvrdo a kapiu so pomlel na mäsovom mlynčeku veľké oka. Pridal som tam horčicu, chren a surové vajce. Všetko som to premiešal.

    Veľkonočný chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z chleba som odrezal vrchnák. Stred som vybral a premiešal s plnkou. A vnútro chleba som vytrel horčicou a chrenom.

    Veľkonočný chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som stred naplnil pripravenou plnkou.

    Veľkonočný chlieb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zakryl som to vrchnákom a zabalil do alobalu.

    Veľkonočný chlieb (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zvyšnú plnku som som použil na žemle. S tými som urobil ako s chlebom. Nakoniec tiež dal do alobalu. Chlieb a žemle som potom dal do rúry na mriežku do stredu a nechal piecť pol hodinu na 180°C. Teplota a čas si prispôsobte vlastnej rúre a myslite na to aby sa stred prepiekol.

    Veľkonočný chlieb (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takto vyzerá chlieb po upečení. Dá sa jesť hneď je chrumkavý a vonia to až ohryzok na krku skáče.

    Veľkonočný chlieb (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Preto som som urobil aj žemle. Tie zjeme hneď. A chlieb nechám v alobale do druhého dňa. Potom je mäkší, plnka je stuhnutá a dobré sa to krája. Keď chcem to teple dám ohriať na pár sekúnd do mikrovlnky. Kto to nechce ohrievať tak skôr vytiahne z komory.

    Veľkonočný chlieb (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nakrájame na tanier nejakú uhorku sterilizovanú, paradajky a môžeme ponúknuť kúpačom, alebo návšteve. Dobrú chuť želám.

    Veľkonočný chlieb (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

haji
Hmm tak už vím kam na Velikonoce - směr Trenčín!! Zajímavý a praktický receptík, hned bych si dala! Jsi šikovný kuchař, bezva fotopostup! Tleskám!!
dosa
... u nas, nedaleko od Trencina sa dakedy velmi daaavno robil takto podobne sendvic - harlekyn? ak si dobre pamatam. Naplneny sa zabalil do vlhej utierky a ulozil do chladu, po rozkrojeni krasna mozaika a vynikajuca chut, dakujem za pripomenutie...5*
helca103
ja robím už roky podobne, ale ja plním sendvič /veku/. Rozdiel je v tom, že ja to už nepečiem. Chválim veľmi prehľadný fotopostup...
bystro
Podobné som už jedol a bolo to dobré. Možno to bude ono , skúsime to. Uložené.
jack
Jájájáj samé super dobrotky tu dnes fičia.Toto sa oplatí vyskúšať a kedy keď nie na Veľkú noc ktorá nám už klope na dvere?
monty469
U nás sa robí veľkonočná plnka, ale aj toto vyzerá veľmi dobre. Kam chodíš na tie super nápady ? 5*
dormella2
To je paráda zajtra cvične skúšam na sobotu a potom na veľkú noc dobrý nápad. Páči sa mi to, že je to teple. Robila som doteraz podobne ako @Helca103 toto bude nové.
sracz
Chlapská to perfect paráda a pochúťka excelentná, @patroveckypitrs kamarát z TN. Variant, ktorý síce nepoznám, ale aj s 5* skopírujem v našej kuchyni! Ďakujem za motiváciu a želám 5PF !!!
jozka2
Vynikajuce aj na odpoludnajsie posedenie.5*****
begonia2
Je to praktické a podla surovín isto aj dobré. Skúsim aj toto vyskúšať.
bystro
Včera upečené dnes zjedene. Zobrali sme si to na horský výlet len sa tak zaprášilo po tom. Veľmi nám to chutilo. 5*.
gambi
Vyskúšal som to spraviť tento týždeň. Niekde som spravil chybu. Chlieb sa mi ťažko krájal. Náplň bola dosť mäkká. Chuťovo všetko v poriadku, ale nemohol som to pekne naaranžovať. V čom som pochybil?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia