Foto: patroveckypitrs
Tento veľkonočný chlieb chystáme už deň vopred. Výhodu má, že ho len krájame a ohrejeme. Máme menej práce na Veľkonočný pondelok. A samozrejme ma Zobraziť celý popisTento veľkonočný chlieb chystáme už deň vopred. Výhodu má, že ho len krájame a ohrejeme. Máme menej práce na Veľkonočný pondelok. A samozrejme ma aj výhodu, ten kto ho je, nenamrví po koberci ako z obloženého chlebíka. Ruku na srdce, koľkí ste nahnevaní, že sa mrvia sendviče. Aj ten, kto ho papá, je nahnevaný sám na seba, ako omrvinky idú všade.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Plus nejaké žemle naviac na zvyšok plnky. Krkovicu som mal domácu tak som ju vopred uvaril.
-
2
Krkovičku, sýr, vajcia uvarené na tvrdo a kapiu so pomlel na mäsovom mlynčeku veľké oka. Pridal som tam horčicu, chren a surové vajce. Všetko som to premiešal.
-
3
Z chleba som odrezal vrchnák. Stred som vybral a premiešal s plnkou. A vnútro chleba som vytrel horčicou a chrenom.
-
4
Potom som stred naplnil pripravenou plnkou.
-
5
Zakryl som to vrchnákom a zabalil do alobalu.
-
6
Zvyšnú plnku som som použil na žemle. S tými som urobil ako s chlebom. Nakoniec tiež dal do alobalu. Chlieb a žemle som potom dal do rúry na mriežku do stredu a nechal piecť pol hodinu na 180°C. Teplota a čas si prispôsobte vlastnej rúre a myslite na to aby sa stred prepiekol.
-
7
Takto vyzerá chlieb po upečení. Dá sa jesť hneď je chrumkavý a vonia to až ohryzok na krku skáče.
-
8
Preto som som urobil aj žemle. Tie zjeme hneď. A chlieb nechám v alobale do druhého dňa. Potom je mäkší, plnka je stuhnutá a dobré sa to krája. Keď chcem to teple dám ohriať na pár sekúnd do mikrovlnky. Kto to nechce ohrievať tak skôr vytiahne z komory.
-
9
Nakrájame na tanier nejakú uhorku sterilizovanú, paradajky a môžeme ponúknuť kúpačom, alebo návšteve. Dobrú chuť želám.
Diskusia k receptu