Trasená OLÉ kokosová torta s ananásom

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 7. apríla 2016
Trasená OLÉ kokosová torta s ananásom
Foto: droetker

Komerčný recept

20 minút
príprava
25 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na cesto:
320 g
1 bal
220 g
1 bal
3 ks
250 ml
250 ml
Na náplň:
340 g (odkvapkaný)
200 - 250 ml
1 bal
1 bal
Na ozdobenie:
3 zarovnané PL




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (Ø 26 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /> <br /> Doba pečenia: asi 25 minút

  2. 2

    Do uzatvárateľnej nádoby s objemom asi 3 l vlejeme ananásový kompót aj so šťavou, ananás nakrájame na menšie kúsky. Pridáme smotanu na šľahanie, Crème olé a Smeta-fix. Nádobu uzavrieme a trasieme tak dlho, kým sa suroviny nespoja.

  3. 3

    Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme. Polovicou náplne potrieme spodný plát korpusu, prikryjeme druhou časťou korpusu. Zvyšnou náplňou potrieme povrch torty a na ozdobenie posypeme kokosom.

    Trasená OLÉ kokosová torta s ananásom - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Robila som dávno, ale mám dojem, že jedno balenie pudingu je málo, aj šľahačky.....inak, nie trasená torta, ale plnka :)
haji
@Adriana153 (15.5.2016 13:00)
Adri, ničeho se neboj a do těsta dej v pohodě krystalový cukr. Moučkový cukr dávám jedině do máslového krému, kde by krystalový mohl dělat paskudu, bo by se nemusel rozpustit. Dotlačila mě zkušenost a cena.
haji
@Adriana153 (15.5.2016 14:02)
Adri, dnes ráno jsem se probudila s myšlenkou, že ti musím ještě upřesnit, že platí výjimka : dávám moučkový cukr jen do těsta typu linecké /tukové/- vyvalovené, a dále do tukového těsta, kde je potřeba jemná struktura po upečení /např. vánoční cukroví/. Tukové těsto je potvorka a cukr krystal by mohl vadit jak při vyvalování, tak při pečení a i při skousnutí pečiva.
Shrnutí: krystalový cukr dávám všude tam, kde se rozpustí, rozpeče. Moučkový cukr dávám jen do máslových /či tukových/ krémů, polev a dále do tukových těst typu linecké a jemné - vánoční.
Uf, doufám, že to tu objevíš!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia