Foto: vio
Výborné krémovo-medovo-chrumkavé rezy z Nového Času pre ženy. Tip pre sviatočné stolovanie.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Medové cesto: | |
200 g |
|
2 ks |
|
200 g |
|
2 PL |
|
500 g |
|
2 ČL |
|
Orechové cesto: | |
120 g rozpustené |
|
2 PL |
|
100 g |
|
150 g sekané |
|
Plnka: | |
250 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
2-3 PL |
|
500 ml |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
V horúcom vodnom kúpeli rozmiešame a rozpustíme cukor, vajcia, maslo a med na tekutú hmotu. Odstavíme a do zmesi zapracujeme preosiatu múku a sódu bikarbónu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice.
- 2
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na veľkosť plechu. Jeden plát cesta preložíme na plech vystlaný papierom na pečenia a v rúre vyhriatej na 190°C upečieme.
- 3
V mise zmiešame všetky prísady na orechové cesto. Druhú časť cesta dáme piecť. Keď sa vrch zapečie, cesto potrieme orechovou zmesou a dáme nazad dopiecť do rúry. Oba korpusy necháme po upečení úplne vychladnúť.
- 4
Maslo vyšľaháme s cukrom, so žĺtkom a s rumom. Postupne do zmesi zašľaháme vychladnutý puding. Krémom rovnomerne potrieme čistý plát cesta a zakryjeme orieškovým plátom. Koláč zakryjeme fóliou a necháme 1-2 dni odležať v chlade.
- 5
Áno, tak dlho treba čakať, pretože sú pláty tvrdé a keď sa zahryznete, všetok krém Vám ujde bokom. Ako nám, keďže sme boli nedočkaví. No už na druhý deň bol výborný a na tretí ešte lepší ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Krásne rezy, skvelá inšpirácia, ukladám do kapitoly "Vianoce 2014" - a nemôžem nedať 5* :)
Ja robievam tieto - su fantastické.