Dolnozemský paprikáš z kohúta

roberto22 - fotkaroberto22, 4. júna 2012
Dolnozemský paprikáš z kohúta
Foto: roberto22

Paprikáš sa dá uvariť s každého druhu mäsa ale z kohúta je to úplne o ničom inom každý kto ho už niekedy ochutnal vie Zobraziť celý popisPaprikáš sa dá uvariť s každého druhu mäsa ale z kohúta je to úplne o ničom inom každý kto ho už niekedy ochutnal vie o čom hovorím :D.Umytého kohúta naporcujeme a dobre opražíme na masti s cibuľou,pridáme sol a celí kmín zalejeme vodou ale len potiaľ ako je mäso pridáme nakrájanú papriku a jednu paradajku a potom doslova zasypeme ml.červenou paprikou sladkou a štipku štipľavej.Varíme aspon 3 hodiny kým sa mäsko úplne nerozpadáva.Pred dokončením pridáme nové zemiaky.Dobrú chuť.

10 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4 ks
1 ks
1 čj
1 čj
4 PL
1 čj
7 ks
1 PL
2 ks
1 hlavička




Postup

  1. 1

    Na rozpálenú masť pridáme nakrájanú cibuľu

    Dolnozemský paprikáš z kohúta - obrázok 1
  2. 2

    Do opraženej cibule pridáme naporcovaného kohúta sprudka opražíme, posolíme pridáme kmín, papriku , paradajku , cesnak

    Dolnozemský paprikáš z kohúta - obrázok 2
  3. 3

    zalejeme vodou a zasypeme ml.červenou paprikou a varíme dobré 3 hodinky na malom ohni.pred koncom pridáme nové zemiaky.Podávame z haluškami.

    Dolnozemský paprikáš z kohúta - obrázok 3

Diskusia k receptu

tatranocka
Mletú červenú papriku daj ešte pred zaliatím vodou-pekne sa ti rozpustí a budeš mať krásnu a chutnú šťavu.Pre istotu si hrniec daj bokom,aby ti nezhorela a potom nalej vodu alebo slepačí vývar.
roberto22
No kohuta som mal z madarska tam je to asi celkom normalne ale mozno zozenes aj u nas
evanaaa
Paprikáše, perkelty mám rada, kohúta som asi nejedla ale aj kura je dobré takto. Tiež som si myslela, že ml.papriku nedávaš, už som sa divila, len potom som čítala, že si ju dal po zaliatí vodou, lepšie je, ako radí aj @tatranocka. Tak ste si , @roberto22 pochutili, ale prečo si dal tam aj zemiaky, keď máš halušky ako prílohu, to ma trochu udivilo, ale asi to máte tak radi.
waocipa
v Stropkove kohúta nie zoženiem,ale ak pocestujem k našim do Poľska tak tam si toho kohúta obstarám a potom to už bude papanie....
roberto22
Toto je originál dolnozemsý recept tam sa paprika dáva až po zaliatí a zemiaky sa tiež dávajú do každého papríkášu asi na tom niečo buďe treba skúsiť :-D.
fo3k
včera som znížil stav kohútov na dvore a dnes som varil tento paprikáš, presne podľa receptu, len papriky som nasypal asi viacej, lebo bol červenší, ale bol výborný, tých 7 zemiačikov pekne stiahne vodu, takže je šťava hustejšia, ďakujem za výborný recept, pochutili sme si