Dolnozemský paprikáš z kohúta

roberto22 - fotkaroberto22, 4. júna 2012
Dolnozemský paprikáš z kohúta
Foto: roberto22

Paprikáš sa dá uvariť s každého druhu mäsa ale z kohúta je to úplne o ničom inom každý kto ho už niekedy ochutnal vie o čom hovorím :D.Umytého kohúta naporcujeme a dobre opražíme na masti s cibuľou,pridáme sol a celí kmín zalejeme vodou ale len potiaľ ako je mäso pridáme nakrájanú papriku a jednu paradajku a potom doslova zasypeme ml.červenou paprikou sladkou a štipku štipľavej.Varíme aspon 3 hodiny kým sa mäsko úplne nerozpadáva.Pred dokončením pridáme nové zemiaky.Dobrú chuť.

10 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4 ks
1 ks
1 čj
1 čj
4 PL
1 čj
7 ks
1 PL
2 ks
1 hlavička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rozpálenú masť pridáme nakrájanú cibuľu

    Dolnozemský paprikáš z kohúta - obrázok 1
  2. 2

    Do opraženej cibule pridáme naporcovaného kohúta sprudka opražíme, posolíme pridáme kmín, papriku , paradajku , cesnak

    Dolnozemský paprikáš z kohúta - obrázok 2
  3. 3

    zalejeme vodou a zasypeme ml.červenou paprikou a varíme dobré 3 hodinky na malom ohni.pred koncom pridáme nové zemiaky.Podávame z haluškami.

    Dolnozemský paprikáš z kohúta - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Mletú červenú papriku daj ešte pred zaliatím vodou-pekne sa ti rozpustí a budeš mať krásnu a chutnú šťavu.Pre istotu si hrniec daj bokom,aby ti nezhorela a potom nalej vodu alebo slepačí vývar.