Foto: romiand
Toto jedlo je bombastické a na plnenie sa dajú použiť rôzne suroviny, syr, klobása, šunka atď.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Mäso umyjeme, narežeme a zomelieme. Rohlíky narežeme a dáme do vody Mleté mäso dáme do misky pridáme vyžmýkané rožky,2 surové vajcia, soľ , čierne mleté korenie, majoránku, mletú červenú papriku sladkú aj štiplavú podľa chuti, pretlačený cesnak, všetko spolu vymiešame a rozdelíme na dve časti. Pekáč vymažeme olejom, možme použiť silikon lebo papier na pečenie. Z prvej časti mäsa si urobíme v pekáči širší pás na ten naukladáme vajcia uvarené na tvrdo, točenú salámu nakrájanú na kolieska, plátky tvrdého syra, kápijov.
-
2
Prekryjeme druhov časťou mäsa, nakoniec celú sekanú potrieme rozšľahaným vajcom
-
3
Podlejeme vodou a dáme do vyhriatej rúry na 170 °C za občasného podlievania pečieme 55 – 60 minúť. Podávame zo zemiakovým pyré a kyslou uhorkou. Dobrú chuť
Diskusia k receptu