Foto: matus113
Koláčiky pre šikovných kuchárov.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zmiešame 1 celé vajce, 200 g práškového cukru, 200 g mletých orechov. Z cesta si zoberieme kus veľkosti pomaranča.
- 2
Na práškovom cukre z neho ušúľame valček hrubý asi ako palec. Valček pokrájame 2 cm kúsky. Z kúskov urobíme guľôčky, ktoré obalíme v cukre. Zoberieme si formičku na úliky, ktorú tiež vysypeme práškovým cukrom a guľôčku v nej roztlačíme prstom. V strede musí zostať miesto na plnku. Keď sa nám cesto vo formičke lepí, použijeme práškový cukor. Formičku vyklopíme na tácku, a dáme usušiť na 2 týždne pred plnením.
- 3
Na plnku potrebujeme 3 celé vajcia a 180 g kryštálového cukru. Tieto dve ingrediencie dáme do hrnca a šľaháme nad parou. Ako pomôcku môžeme použiť mliečny hrniec. Šľaháme 20 minút.
- 4
Potom dáme krém vychladnúť. Vychladený krém dáme do misky a pridáme 250 g masla a 3 lyžice rumu. Rozmiešame. Vyschnuté úliky plníme pripraveným krémom a pokladáme na piškótu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu