
Boloňské špagety
Na oleji, alebo masle si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a nastrúhaný celer a mrkvu.

Cviklová polievka
Cviklu milujem od malička. Tá farba, chuť a sila z nej, to je život!...

Vepřové srdce na špeku
Jak jsem uvedl, chci se pokusit připomínat zapomenutou a nebo málo využívanou klasiku. Vůbec nechci...

Ratatouille na plechu
Tento recept je z časopisu Dobré jedlo, ale keďže to je asi najlepší recept na ratatouille,...

Španielske vtáčky
Karé nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plat dáme kúsok uhorky,...

Dlho kysnutý kváskový chlieb
V úvode musím poznamenať, že kvások je pre mňa novinkou. Kváskujem veľmi krátko, toto...

Hovädzie na zelenine s pečenou knedľou
Tento recept mám už veľmi dávno, ani neviem od koho. Pôvodný recept je na mäso...

Hruškový koláč
najradšej pečiem ovocné koláče, lebo sú svieže, vláčne a hrušky v tomto koláči, sú...

Šťavnatý jablkový koláč s bielkovou penou
Ďalšie moje pečenie jablkového koláčika, ktorý nesklame ani najnáročnejších.

Dolnozemský paprikáš z kohúta
Paprikáš sa dá uvariť s každého druhu mäsa ale z kohúta je to úplne o ničom inom...

Vyprážané krevety - ebi fry
Nie vsetko v japonskej kuchyni je zdrave, toto je menej zdravy, ale velmi popularny domaci...

Pečený diviak na zázvorovo–medovej omáčke
Rúru rozohrejeme na 130 0C. Jednu cibuľu prešpikujeme klinčekmi. Mäso prudko opečieme na oleji, ...

Schwarzwaldský triffle rez
Cesto: Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, primiešame múku, Solamyl, kakao a prášok do pečiva...

Záhradnícky rezeň
Jedlá tohto druhu patria k mojim najobľúbenejším, všetko dáte do jedného "hrnca" šupnete do trúby a...

Super šťavnatá banánovo-tvarohová bábovka bez pridanej múky a tuku
Jeden z úplne najobľúbenejších receptov z mojej stránky a kníh. Táto bábovka je super šťavnatá, ...

Vanilkovo-orechové rožky
Zmäknutý Palmarin vymiešame metličkou s vajciami, práškovým a vanilínovým cukrom. K hmote pridáme múku, ...

Drožďová nátierka
Túto nátierku robieval môj otec, z duše som ju neznášala, hlavne ten "smrad" po celom...

Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste
Toto je proste dobrota. Je to pôvodne recept z Lidla a je veľmi dobrý.

Nátierka zo sardiniek
Túto pomazánku ma naučil otcov kamarát , chatár v roku 1958, odvtedy si ju robievam...

Trojkráľové halušky – strapačky s bryndzou
Dobre viem, že halušky patria do gastronomickej pokladnice našej domoviny. V našej rodine ich varenie...

Košovská pochúťka
Typicky recept podľa rozprávania kamaráta pochádzajúceho z Koša pri Prievidzi. Stým, že sa pridávajú aj...

Knedľa z mikrovlnky
Recept na tento knedlík mám od kolegyne. Osobne oceňujem veľmi jednoduchú a rýchlu prípravu, ktorú...

Polievka krúpová s hríbmi sviatočná
Túto polievku mám od Jozka2. Je to veľmi dobrá polievka. Jadro polievky zostava niečo...

Králik na smotane s haluškami
Marináda: prevaríme 2 litre vody, do ktorej pridáme mleté čierne korenie, soľ, oregano, ...

Pistáciové makrónky
Milujem pistácie aj ich chuť v rôznych produktoch. Pistáciová zmrzlina je u mňa už roky rokúce TOP. Takže keď som kúpila pistáciovú pastu, vedela som, že budú aj makrónky plnené pistáciovou plnkou....

Svieža nepečená tvarohová torta s ovocím
Opäť som oprášila knihy Dr. Oetker. Recept som si trochu upravila, aby bol vhodný...