Nátierka Diabolské toasty

dorisa - fotkadorisa, 17. augusta 2011
Nátierka Diabolské toasty
Foto: dorisa

Túto nátierku som robila naposledy pred dvoma rokmi, je ale výborná, tak prikladám recept.

14
porcií
60 minút
príprava
60(45 sterilizácia) minút
na 100 °C

Suroviny

2 kg
1,5 kg
5 ks
1 ks
1,5 kg
3 ks
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Bravčový bôčik upečieme. Necháme vychladnúť. Pomelieme ho na mäsovom mlynčeku, pridáme aj masť z výpeku. Zeleninu nakrájame a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme 1 preosiate DEKO. Všetko uvaríme vo veĺkom hrnci, pokiaľ sa všetka voda nevyparí. Keď je všetko uvarené, plníme do pohárikov a sterilizujeme 45 minút, pri teplote 100 stupňov.

    Nátierka Diabolské toasty - obrázok 1

Diskusia k receptu

danculka
Ten bôčik je pekný, aj škoda do pomazánky,ale pomazánka nemá chybu a vždy je poruke...
klaura
robievam podobnú, namiesto bôčika dávam varené hovädzie mäso - ide ho tam až 1kg (na dnešné pomery drahá nátierka, však?) a paprika musí byť červená kápia - potom má krásnu farbu - no a veľa cecnaku a feferóny ... straaaaašne dobrá na hrianky ..... :)
ale skúsim túto tvoju ...
mamatata2
Ale má výhodu, že je bez éčok , pekná a iste aj chutná, ukladám do kk.
zdezda
zdá sa mi, že je to nebezpečne dobré, no čo znamená- 2 ks bôčika, akože 2x1kg?
marianna76
íha, tak dnes som čítala takýto podobný, asi to skombinujem nejako aj s tými tekvicami
dorisa
@ancicka , @zdezda ,marianna76 @mamatata2 , @klaura , a @danculka ,dakujem za komentáre.Ja som prvýkrát piekla bravčový bočik, je tam naozaj 2kg mäsa, aj viac:) my také doma nejeme. Nátierka je výborná, mne by bolo skor ľúto hovädzinky, tú máme radi s horčicou a chlebíkom.
hviezdickaz
podla mna,toho bocika urcite nie je skoda do pomazanky,pretoze je velmi chutna,ja mam taky isty receptik :))) ,a naozaj,aspon viem,co do toho dam,a nemusim kupovat tie " blivajzy " z obchodov,v ktorych je naozaj vselico ...
marta5
Moja suseda to robila práve včera,robí to každý rok ,je to súper.
kuchticka
@dorisa , iste skusim robit z hovadzieho, lebo bocik u nas nedostanem. Mam rada taketo rozne "mixovane" natierky ci ine jedla, najma ak tam ide akakolvek zelenina. Vdaka za recept.
danulatenko
Tento rok som varila 3x, lebo rozdavam aj po rodine... a vyskusajte ju zmiesat v kastroliku s kecupom, prehriat a podavat so spagetami a syrom... uzasna rychla vecera... :)
dorisa
@hviezdickaz , máš pravdu,ďakujem @danulatenko , ďakujem , vyskúšam(niečo sa ešte nájde v špajzi), @kuchticka , asi potom nejaký tuk ta bude treba dodať!? prosím, rado sa stalo. Ďakujem za komentár. @marta5 aj tebe ďakujem za komentár.
sovka62
Tak toto by sa mi páčilo! Domáce paštéty a mäsové nátierky, tomu nemôžem odolať. Lenže vždy to dopadne tak, že keď ich spravím, tak ich vyjedám, pokojne dva krajce chleba s nátierkou po večeri a vieš si predstaviť tie následky. Ale chuť na to mám preukrutnú........
sovka62
Vrátila som sa a recept si pre istotu uložila. Veď čo keby som predsa len neodolala!
ola111
@dorisa ,ty si môj človek,hurá,recept na túto nátierku hľadám asi mesiac,túto nátierku nosila kolegynka,len je na inom oddelení a dáko sa nevieme spojiť,takže veľká vďaka,čo najskôr ju urobím.


dorisa
@sovka62 , veru, radšej uložiť,ako potom hľadať. @marianne69 aj moj to ľúbi... ola111, som rada, že som ti trafila.... ďakujem za komentáriky.
bejaja
určite je výborná, robím podobnú, ale kedy si to postíhala?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia