Plnené placky
Plnené placky

Gözleme plnené medvedím cesnakom a tvarohom fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 22. marca 2020
Gözleme plnené medvedím cesnakom a tvarohom (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jednoduché, veľmi chutné turecké múčne jedlo, ktoré zvládne naozaj každý :-)
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/03/gozleme-gozleme-plnene-tvarohom.html?m=1

8 ks
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
500 g
2 PL
1 KL
1 KL
cca 300 ml vlažná
Plnka:
250 g
200 g
50-70 g (82 %)
podľa chuti
Na pečenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: V jednej miske si najprv lyžicou premiešame múku so soľou a práškom do pečiva. Potom pridáme jogurt a vlažnú vodu. Vodu prilievajte radšej postupne podľa toho, ako múka pije. Treba jej cca 3 dl. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Cesto nakoniec pomocou trochy múky krátko vymiesime do tvaru bochníka a necháme 15 minút postáť.

    Gözleme plnené medvedím cesnakom a tvarohom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Za ten čas pripravíme všetko na plnku. Medvedí cesnak pokrájame, zmiešame s tvarohom a osolíme podľa potreby. Cca 50-70 g studeného masla nakrájame na tenučké plátky.

    Gözleme plnené medvedím cesnakom a tvarohom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne cesto rozdelíme na 8 častí a každú znova premiesime do tvaru bochníčka. Bochníčky ihneď pomocou múky vyvaľkáme na tenučko - cca 1 mm.

    Gözleme plnené medvedím cesnakom a tvarohom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na polovicu cesta rozložíme plnku, na ňu dáme 2 plátky masla a prikryjeme ju druhou stranou cesta. Potom dáme znova plnku, ale tentoraz len na jednu stranu a zložíme do tvaru trojuholníka. Trojuholník nakoniec ešte prstami trocha postláčame / rozťapkáme.

    Gözleme plnené medvedím cesnakom a tvarohom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec gözleme už len opečieme na troche oleja na miernom až strednom ohni z oboch strán pár minút. Ja ho pečiem zakryté pokrievkou a otáčam 2x. Nechám chytiť trošku farby z jednej strany, potom z druhej strany a nakoniec ešte raz z oboch strán chvíľočku dopečiem.

    Gözleme plnené medvedím cesnakom a tvarohom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Gözleme netreba natierať maslom, je fantasticky chutné! Z vonka jemne chrumkavé a vo vnútri vláčne a mäkké ;-) Najčastejšie sa gözleme podáva s tanierom polievky alebo s pohárom vychladeného ayranu.

    Gözleme plnené medvedím cesnakom a tvarohom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prajem dobrú chuť!

    Gözleme plnené medvedím cesnakom a tvarohom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dalšie moje recepty nájdete na cesminazuenal.blogspot.com

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@pivonka (22.3.2020 22:40)

Ano kludne môže byť špenát, alebo iná vňať či listy :-) Celkom podla chuti. Ja zvyknem obmieňať s tvarohom špenát, medvedí cesnak, petržlenovú vňať, alebo mladú cibulku :-) Všetky tieto kombinácie sú velmi chutné! Dakujem za nahliadnutie :-)