Kuracia roláda so syrom a šunkou
šéfkuchár penziónu U mlynárky v Dudinciach, 12. marca 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Plnka: Rožky namočíme do mlieka, potom dobre vytlačíme a dáme do misy. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, vajce, petržlenovú vňať a polovicu nakrájanej šunky. Ochutíme korením, soľou a dobre premiešame.
- 2
Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto, rozdelíme ho na dve časti a potrieme bielkom, aby lepšie držala plnka. Plnku natrieme na cesto.
- 3
Umyté kuracie prsia nakrájame na tenké plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Poukladáme ich na plnku, potom rovnomerne posypeme postrúhaným syrom a druhou polovicou šunky.
- 4
Stočíme do rolády, ktorú potrieme žĺtkom a pečieme jednu hodinu pri 180 stupňoch. Podávame naširoko narezané s čerstvou zeleninou.
- 5
NÁŠ TIP: Fantázii pri tvorbe rolády sa medze nekladú. Môžete ju naplniť aj klobásovou zmesou, výborná je tiež hubová plnka. Pri ,,tvorbe" tohto jedla dbajte aj na to, aby roláda na reze pekne vyzerala.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Osvedcilo sa mi plnku do cesta iba zabalit, nerolovat.