
Šalát z lesných húb
Na panvici zarestujeme huby, pridáme najemno nasekanú šalotku, okoreníme, osolíme, zastrekneme bielym vínnym...

Kávovo-čokoládová pena s tofu
Horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Uvaríme espresso a necháme ho vychladnúť na izbovú teplotu.

Sladké marcipánové vajcia
Marcipán zmiešame s cukrom, orechmi, rumom a likérom, dobre prepracujeme a z cesta vytvarujeme...

Chladený dezert z manga
Mango, chilli a kokos. K tomu horká čokoláda? Výborná kombinácia! A ešte aj chladené? "Skoro"...

Dusená kapusta s ryžou
Toto jednoduché a chutné jedlo kombinuje jemnú dusenú kapustu s ryžou SOS Long, ktorá skvele absorbuje chute....

Chlodnik statkářský – Chłodnik z zaścianka
Na úvod – zaścianek byl, v dobách dávno minulých, malý šlechtický statek kdesi...

Žitno-pšeničná chlebovice
Chlebovou polévku s celerovými knedlíčky jsem popsala tady: https://varecha. pravda. sk/recepty/celozrnna-polevka-chlebova-s-celerovymi-knedl/40153-recept. html Dnes, u nás klasická už...

Jednoduchý uhorkovo-paradajkový šalát s cibuľou a balkánskym syrom
Tento šalát si môžete dať ako prílohu k mäsku, ale dá sa spapať aj s opečenou...

Fit- cheesecake
Chutná, nie až tak presladká a osviežujúca tortička. Zdravší spôsob slavného dezertu, ktorý sa...

Restovaná hnedá ryža, quinoa, fenikel a mrkva
Lahodná restovaná ryža s quinoou je jednoduchá a rýchla na prípravu. Táto restovaná ryža s quinoou,...

Rýchla „shakshuka“
Rýchlo-raňajky keď máme doma úplne prázdnu chladničku, no aj tak treba niečo zjesť.

Krémové kuracie karí pečené v rúre
Aj karí sa dá pripraviť úplne jednoducho v jednom pekáči a takmer bez práce....

Mokka praclíky
Čokoládu nastrúhame najemno. V mixéri vymiesime s múkou, kakaom, kávou, cukrom, maslom,...

Jednoduchá bábovka
Pripravujem ju na sviatky či pre radosť. Pečenie je pre mňa zábava a to hlavne pečenie...

Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkou
Tuniaka opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou. Osolíme, okoreníme a obalíme vo farebnom...

Grécky šalát
Výborný syr feta využívajú Gréci vo svojej kuchyni stáročia. Vyrábajú ho z čerstvého ovčieho a kozieho mlieka....

Tofuženica s údeným a suchohríbami
Táto vegánska akožepraženica s akožeslaninkou je varianta pre tých, čo z nejakých dôvodov nejedia vajíčka (vegani,...

Polievka z artičok a baklžanov
Tuto polievku pochadzajucu z francuzskej Polynezie som objavila v knizke od Juju Juhartiniho a je velmo dobra...

Čerešňové raňajočky
Mali sme mnoho čerešní od známych, tak som ich využila na zdravé raňajky ;).