Tento recept mám od svojej tety, ktorá ma učila piecť také dobroty ako vianočku, domáci chlebíka a rôzne drobné pečivo - a tak vždy Zobraziť celý popisTento recept mám od svojej tety, ktorá ma učila piecť také dobroty ako vianočku, domáci chlebíka a rôzne drobné pečivo - a tak vždy vyčarím na Vianoce doma pohodu a tú správnu atmosféru.
porcií
na 170 °C
Suroviny
250 g |
|
75 g |
|
35 g |
|
60 g |
|
1 celé |
|
1/2 |
|
1/2 |
|
|
|
1 |
|
50 g |
|
50 g |
|
1 polievková lyžica vlažná |
|
(alebo malinový) |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame s PDP, pridáme maslo, vajce, cukor a med - vymiesime cesto. Necháme pol hodinky odležať. Vyvaľkáme, vykrajujeme tvary - napr. štvorlístok a pečieme na miernom ohni 15 min.
- 2
Na polevu vymiešame žĺtok s cukrom. 1 polievkovú lyžicu vody uvaríme s kryšt. cukrom a vlejeme do vymiešaného žĺtka. Upečené keksíky namáčame v poleve ( môžeme navrch položiť kúsok želé cukríka) - necháme stuhnúť a po dva zliepame lekvárom. Najlepšie sú po odležaní.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu