
Šalata s celými zemiakmi omastenými slaninou
Šalata, šalata, šalatovo lisce. Zochabil me frajir, neznam či naisce... Aby sa vám...

Bryndza v lieskovcovej hruške
Hrušky ošúpeme, zvrchu zrežeme a vydlabeme. Bryndzu zmiešame s nasekanou pažítkou a okoreníme čerstvo namletým...

Zemiaky v syrovej omáčke
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime ju mliekom, osolíme, okoreníme, dobre...

Lazane à la slivkové gule
Leto je žatvou záhrad a lesov. Obdobím prázdnin u prababičky, čo vnúčikom vyvára poklady svojej kuchyne. Sú poctivým a chutným základom,...

Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami
Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob.

Medovníčky, ktoré potešia každého
Jednoduchý recept na prípravu sviatočných medovníčkov, ktoré hravo pripravíte aj s deťmi.

Ananásový šalát s reďkovkou
Ananás očistíme a pokrájame na plátky, pridáme postrúhanú reďkovku. Premiešame a pridáme na jemno posekané...

Sardelová kuracinka s petržlenovým dipom
Príprava marinády: tatársku omáčku, pretlačený cesnak, 40 g sardely na drobno nakrájame. Všetko spolu...

Svieži ríbezľový koláčik s bazovým želé
Záhradka teraz ponúka každý deň nové poklady, treba ich využiť. Mám rada sladké, ale...

Tvarohový cheesecake s čokopolevou
Sušienky celkom rozdrvím v sekáčiku a zalejem rozpusteným maslom. Vymiešanú sušienkovú zmes natlačím na dno tortovej...

Mäso s jabĺčkami a špagetovými plackami
Tento recept máme vo svojom rodinnom "archíve" už strašne dávno, mamina to opísala ešte za totáča...

Taštičky plnené gorgonzolou a hruškou
Z ošúpaných hrušiek, škorice, klinčekov, vína, citrónu a cukru uvaríme kompót. Lístkové...

Šalát z tofu, húb a reďkovky
Listový šalát umyjeme, osušíme a natrháme na malé kúsky, reďkovku a uhorky nakrájame.

Rýchla tvarohová mňamka bez pridaného cukru
Táto dobrota sa vychutnáva ako samostatný dezert alebo ako plnka v zákuskoch, palacinkách, .....

Voňavá jarná polievočka
Vlastna inspiracia. Je to zdrave, dietne a milujeme ju vsetci. Da sa jest aj taka...

Kokosovo-kakaový koláč
Ovsené vločky uvaríme vo vode (cca 4 dcl) na kašu. Trúbu zapneme na 170°.

Dunajská polievka
Pokrájanú zeleninu dusíme na masle s cibuľou asi 10 minút, potom ju zaprášime múkou, pridáme...

Zemiaky mám rád: Zemiaky s rajčinovou omáčkou
Zemiaky môžem jesť každý deň, ale túto kombináciu som použil prvý raz.

Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...

Plnené vajíčka so syrom
Vajcia prekrojíme naprieč a vyberieme žĺtky. Bielky zospodu narežeme, aby dobre stáli na podnose...

Lievanco-palacinky
inšpirované hlavne jedným receptom z tejto stránky (škoricové lievance) ale prispôsobila som si ich podla seba, ...

Pečeňová paštéta
V hrnci rozpustíme masť, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané pečienky, necháme asi päť minút povrieť,...

Sójové guľky s hlivovou plnkou
Sóju namočíme do teplej vody (ideálne cez noc, ale postačia aj 2 hodiny). Scedíme ju...

Vyprážané jablkové kolieska podľa hercov z novej Perinbaby
Vynikajúce a pritom celkom jednoduché vyprážané jabĺčka v cestíčku si pre nás pripravili herci Lukáš Frlajs a Valéria Frištik, ktorí stvárnili hlavné postavy v novom filme Perinbaba a dva svety....