Zemiakový krém s mäsovými knedličkami
Foto: hame
Máme tu horúceho kandidáta na titul víťaza o najlepšiu jesennú polievku! Je výdatná, chutná a rýchla. Môžete sa rovno pustiť do varenia.
Suroviny
2 ks |
|
2 stonky |
|
1 zväzok |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
1 l |
|
2 lyžice |
|
120 ml |
|
70 ml |
|
|
|
|
|
Knedličky: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
(na posypanie) |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Očistenú zeleninu nakrájame na kocky, cibuľku na kolieska. V hrnci zohrejeme maslo a opečieme na ňom najprv cibuľku, potom mrkvu a zeler. Po pár minútach pridáme zemiaky, premiešame, osolíme, okoreníme a necháme 5 minút opekať.
- 2
Zeleninu zalejeme vývarom a necháme 10 minút variť. Potom pridáme zmiešané mlieko s múkou a varíme ďalších 5 minút, kým nebude zelenina mäkká a polievka sa zahustí. Trochu polievky odoberieme a zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Odobranú časť vrátime naspäť do hrnca.
- 3
Knedličky: paštéku zmiešame s vajíčkom a zahustíme strúhankou. Vznikne nám tuhá hmota, z ktorej mokrými rukami tvarujeme menšie guličky. Polievku znovu zohrejeme, prilejeme do nej smotanu a vložíme knedličky. Opatrne ich asi 5 minút varíme a dohliadame, aby polievka nevykypela z hrnca. Tip: Polievku môžeme posypať aj strúhaným syrom a kúskami opečenej slaniny.
Tiež zemiaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu