Zemiaková polievka
Zemiaková polievka

Zemiakový krém s mäsovými knedličkami

hame - fotkahame, 14. októbra 2017. Komerčný recept.
Zemiakový krém s mäsovými knedličkami
Foto: hame

Máme tu horúceho kandidáta na titul víťaza o najlepšiu jesennú polievku! Je výdatná, chutná a rýchla. Môžete sa rovno pustiť do varenia.

Suroviny

2 ks
2 stonky
1 zväzok
1 lyžica
1 lyžica
1 l
2 lyžice
120 ml
70 ml
Knedličky:
1 ks
1 ks
 (na posypanie)
4 ks




Postup

  1. 1

    Očistenú zeleninu nakrájame na kocky, cibuľku na kolieska. V hrnci zohrejeme maslo a opečieme na ňom najprv cibuľku, potom mrkvu a zeler. Po pár minútach pridáme zemiaky, premiešame, osolíme, okoreníme a necháme 5 minút opekať.

  2. 2

    Zeleninu zalejeme vývarom a necháme 10 minút variť. Potom pridáme zmiešané mlieko s múkou a varíme ďalších 5 minút, kým nebude zelenina mäkká a polievka sa zahustí. Trochu polievky odoberieme a zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Odobranú časť vrátime naspäť do hrnca.

  3. 3

    Knedličky: paštéku zmiešame s vajíčkom a zahustíme strúhankou. Vznikne nám tuhá hmota, z ktorej mokrými rukami tvarujeme menšie guličky. Polievku znovu zohrejeme, prilejeme do nej smotanu a vložíme knedličky. Opatrne ich asi 5 minút varíme a dohliadame, aby polievka nevykypela z hrnca. Tip: Polievku môžeme posypať aj strúhaným syrom a kúskami opečenej slaniny.

Diskusia k receptu

evanaaa
Na tanieri to vypadá pekne, ale neviem si predstaviť chuť, či by mi chutilo, možno aj, ťažko posúdiť, smotana mi tam vadí, aj tie knedličky. A jarnú cibuľku v jeseni by som ťažko zháňala, ešte tak lahôdkovú ( aj keď o chuti tej kúpenej by sa dalo hovoriť, nie je ideálna).
majlus
Noo, vyzerá zaujímavo... Majku paštetu teda nemusím ak by bola domáca šla by som do toho....vynechala by som ešte muku a strúhanka tam sa dáva prečo?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia