Cheesecake s čučoriedkami
Foto: slovakbaker
Milovníci cheesecakov si teraz prídu na svoje. Recept na skvelý mramorovaný cheesecake s čučoriedkami plný poctivých surovín, ozdobený ríbezľami, ktoré svojou kyslosťou vyvažujú chuť.
Suroviny
Sušienkový korpus: | |
130 g (Opavia) |
|
70 g rozpustené |
|
Náplň: | |
500 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
120 g |
|
2-3 PL |
|
Čučoriedkové coulis: | |
125 g |
|
1 ČL |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Začneme prípravou korpusu. Sušienky najemno rozmixujeme a prilejeme k nim rozpustené maslo. Zamiešame a takto pripravený sušienkový základ utlačíme do tortovej formy (20 cm), ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie. Korpus predpekáme v rúre vyhriatej na 180 °C zhruba 10 minút, necháme vychladnúť.
- 2
Medzitým si pripravíme čučoriedkové coulis (hustá ovocná omáčka), ktorým budeme cheesecake pred pečením efekte zdobiť, využijeme na to špáradlo alebo vidličku a vytvoríme tak mramorovanie (anglický názov pre tento cheesecake je Swirl Cheesecake, z angl. swirl = vír; my tento vír docielime práve mramorovaním). Čučoriedky rozmixujeme, prepasírujeme cez sitko a na miernom plameni zahrievame. Prilejeme v troche vody rozmiešaný Zlatý klas a varíme do mierneho zhustnutia. Necháme vychladnúť.
- 3
Ako ďalšie pripravíme náplň, a to veľmi jednoducho - zmiešaním všetkých surovín. Dohladka rozmiešanú náplň vylejeme na predpečený korpus, uhladíme a pomocou lyžičky kladieme na náplň kôpky čučoriedkového coulis. Pomocou špáradla alebo vidličky vytvoríme mramorovanie.
- 4
Na dno rúry vložíme plech s vriacou vodou. Tento krok zabezpečí, aby cheesecake počas, a najmä po upečení nepopraskal. Potom do rúry vložíme cheesecake a takto pečieme asi 60-70 minút alebo podľa skúseností s Vašou rúrou.
- 5
Upečený cheesecake necháme vychladnúť najprv v rúre, potom pomocou noža uvoľníme okraje a vložíme do chladičky. Vychladntý cheesecake krájame nožom namočeným v horúcej vode. Na záver ozdobíme ríbezľami alebo iným ovocím. Prajem dobrú chuť!
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu