Cheesecake
Cheesecake

Cheesecake s čučoriedkami

slovakbaker - fotkaslovakbaker, 15. júla 2022

Milovníci cheesecakov si teraz prídu na svoje. Recept na skvelý mramorovaný cheesecake s čučoriedkami plný poctivých surovín, ozdobený ríbezľami, ktoré svojou kyslosťou vyvažujú chuť.

Suroviny

Sušienkový korpus:
130 g (Opavia)
70 g rozpustené
Náplň:
500 g
250 g
200 g
120 g
2-3 PL
Čučoriedkové coulis:
125 g
1 ČL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Začneme prípravou korpusu. Sušienky najemno rozmixujeme a prilejeme k nim rozpustené maslo. Zamiešame a takto pripravený sušienkový základ utlačíme do tortovej formy (20 cm), ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie. Korpus predpekáme v rúre vyhriatej na 180 °C zhruba 10 minút, necháme vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme čučoriedkové coulis (hustá ovocná omáčka), ktorým budeme cheesecake pred pečením efekte zdobiť, využijeme na to špáradlo alebo vidličku a vytvoríme tak mramorovanie (anglický názov pre tento cheesecake je Swirl Cheesecake, z angl. swirl = vír; my tento vír docielime práve mramorovaním). Čučoriedky rozmixujeme, prepasírujeme cez sitko a na miernom plameni zahrievame. Prilejeme v troche vody rozmiešaný Zlatý klas a varíme do mierneho zhustnutia. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Ako ďalšie pripravíme náplň, a to veľmi jednoducho - zmiešaním všetkých surovín. Dohladka rozmiešanú náplň vylejeme na predpečený korpus, uhladíme a pomocou lyžičky kladieme na náplň kôpky čučoriedkového coulis. Pomocou špáradla alebo vidličky vytvoríme mramorovanie.

  4. 4

    Na dno rúry vložíme plech s vriacou vodou. Tento krok zabezpečí, aby cheesecake počas, a najmä po upečení nepopraskal. Potom do rúry vložíme cheesecake a takto pečieme asi 60-70 minút alebo podľa skúseností s Vašou rúrou.

  5. 5

    Upečený cheesecake necháme vychladnúť najprv v rúre, potom pomocou noža uvoľníme okraje a vložíme do chladičky. Vychladntý cheesecake krájame nožom namočeným v horúcej vode. Na záver ozdobíme ríbezľami alebo iným ovocím. Prajem dobrú chuť!

    Cheesecake s čučoriedkami - obrázok 5

Diskusia k receptu

farbuska
Vyzerá veľmi fajn. Ja síce na cheesecaky veľmi nie som, ale recept posuniem kamarátke, ktoré ich zasa má veľmi rada. Ďakujem aj za ňu. :)
haji
Pěkný receptík, postup s vychytávkami, aj sám cheesecake vypadá moc dobře. Testovací vzoreček bych si dala s radostí. Jsi šikovný!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia