Foto: zirafninka1
Suroviny
Cesto: | |
320 g |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
240 ml teplá |
|
1 PL |
|
Omáčka: | |
300 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny miesime asi 5 minút. Cesto necháme odpočívať cca 15 minút. ja som cesto pripravovala v pekárničke na chlieb.
-
2
Medzitým si pripravíme omáčku: Všetky suroviny rozmixujeme a podľa chuti osolíme.
-
3
2 veľké koláčové alebo pizzové formy potrieme olivovým olejom. Cesto rozdelíme a roztiahneme natenko prstami namočenými v olivovom oleji . V rúre vyhriatej na 220 °C cesto predpečieme cca 8 minút.
-
4
Baklažány prekrojíme, osolíme a necháme cca 15 minút odstáť. Potom ich opláchneme a osušíme. Na predpečené cestá rozdelíme omáčku a poukladáme nakrájané huby (hliva, krémové šampiňóny, šampiňóny) a pripravené baby baklažány.
-
5
Pečieme ďalších cca 10 minút. Potom rúru prepneme na gril a dopečieme cca 5 minút. Hotové koláče dochutíme bylinkami.
Diskusia k receptu